Меню

Търсене на полети до Лонг Банга

Покажи филтри

Лонг Банга

 • Обща информация

  Официален език: Малайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Рингит (MYG)

 • Визов режим

  Всички граждани на Европейския съюз имат право на тримесечен безвизов престой в Малайзия и Бруней, следователно може да обиколите значителна част от о-в Борнео.

 • Местни нрави

  В Лонг Банга живеят около 120 домакинства от две различни племена – Сабан и Кеня. Те са изключително дружелюбни спрямо туристите. Западното облекло се приема за стандартно, но не и прекаленото разголване. В селището има училище, клиника и църква, а къщите, които се отдават под наем са семпли от към екстри и обзавеждане.

 • Кухня

  Тропическите плодове, кокосовото мляко, морските дарове, силните подправки и оризът са на почит в цял Борнео. Ако имате възможност, опитайте лакса (нудъл супа) и сате – мариновано месо, обвито в бамбук и изпечено на огън.

Забележителности на Лонг Банга

Ако някога сте искали да избягате поне за две седмици на самотен остров и на край света, то Лонг Банга е подходящ избор. Това некомерсиално селище е един от скъпоценните камъни на остров Борнео.  Самият остров е третият по големина в света и единственият, който се поделя между три държави – Индонезия, Малайзия и султанат Бруней. Лонг Банга спада към малайзийската част и по-точно към щата Сараваг. Както при всяка подобна екзотична дестинация, до тук също се стига след продължително пътуване, но все пак краят на света не се намира близо. Лонг Банга разполага със собствено летище, от което има полети до близките градове Мири и Маруди. От Мири всеки ден се лети до столицата Куала Лумпур. Това е идеална възможност да съчетаете бягството си с посещение на шеметната малайзийска столица, чиито небостъргачи и модерни сгради, ще ви накарат да се замислите, дали не сте хванали всъщност полета до Ню Йорк или друг мегаполис.

Местните племена с помощта на щатските власти се опитват да популяризират Лонг Банга като еко дестинация. Затова още при кацането на летището, туристите биват посрещани с освежаващи напитки, след което предстои истински сървайвър: разходка из джунглата, къмпингуване покрай красиви водопади, рафтинг, нощна фотосесия на животинските обитатели. Разбира се, всичко това е стриктно организирано от опитни водачи, за да може посетителите по безопасен начин да се потопят в живота на племената.

Полезна информация за летищата в Лонг Банга

Полетно разписание: Лонг Банга

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Лонг Банга

Виж хотели в Лонг Банга