Меню

Търсене на полети до Наксос

Покажи филтри

Наксос

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Символът на Наксос

  Портата е голяма мраморна врата, която е превзела остров Палатия, днес изцяло свързан с Хора Наксо. Това е единственият останал елемент от храма на Аполон от VII век пр. Хр. Това е емблемата на острова, защото е първото нещо, което се вижда, ако пристигате с плавателен съд към брега.

 • Chora Naxos

  Хорa Наксос e сърцето на острова и един от най-живописните градове на Цикладите. Днес това е традиционно, но и модерно място. Типичните бели къщи и тесни улички, повлияни от венецианската и микенската цивилизации, съжителстват с голям брой хотели, барове, кафенета, ресторанти, магазини и бутици за всички вкусове и джобове.

 • Храмът Панагия Дросиани

  Един от най-важните предхристиянски храмове на острова е построен в района между Трагия и Мони през 6-ти век. Панагия Дросиани е посветена на Дева Мария, която според историята отговоря на молитвите за дъжд на местните жители. На стените на храма ще видите добре запазени картини, които датират от периода между 7-ти и 14-ти век и представят различни светии и Исус Христос

Забележителности на Наксос

Най-големият от Цикладските острови в Егейско море е заемал важно място още през праисторическата епоха. Според митологията, това е мястото, където Зевс е израснал. Днес Наксос очарова посетителите си с богат списък от исторически и културни забележителности, естествената природна красота и добре развита туристическа инфраструктура.

Археологическият музей на Наксос се намира в Хора Наксос - сърцето на острова. Разположен е в добре поддържана венецианска сграда от 17-ти век и е със специален архитектурен статут. В музея се намират артефакти от периода между неолита и ранното християнство. Представени са няколко цивилизации, които са обитавали острова и техния разцвет. Всичко това включва богата колекция от керамика, статуи, съдове и идоли.

Старият геоложки музей на Наксос е възстановен и отворен отново през 1987 г., благодарение на дарения. Той привлича много посетители всяка година със своите редки експонати, които включват шмиргел – известен за местните ширини тъмен мрамор, метеорити и вкаменелости, които датират от преди 70 000 години.

През древността гръцките острови на Егейско и Йонийско море са обградени от крепости, за да бъдат защитени от пирати и чужди нашественици. Същото се отнася и за Наксос, тъй като архитектурната идентичност на острова включва голям брой венециански крепости. Всички те са построени с местен камък, а по повърхността им има надписи или скулптури, което доказва, че са имали и културно значение. Най-известните крепости на Наксос са Кулата на Глезс в Хора Наксос, кулата Фрагопулос в Курохори и Кулата на Агия до едноименния манастир.

Полезна информация за летищата в Наксос

Популярни авиокомпании, опериращи до Наксос

Полетно разписание: Наксос

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Наксос

Виж хотели в Наксос