Меню

Търсене на полети до Хуануко

Покажи филтри

Хуануко

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • На час от Лима

  Най-лесният начин да стигнете до Хуануко е с директен полет от столицата Лима, който трае само около един час. За сравнение, ако изберете автобус, ще ви отнеме към 8 часа, заради спецификата на местния релеф и инфраструктура. Ако сте с лека кола под наем, ще пътувата към 6 часа.

 • Фестивалите на Хуануко

  Няма южноамерикански град без собствен фестивал. Фестивалът на слънцето през юли и Празникът по повод основаването на Хуануко през август са най-важните събития на годината. 

 • Люлка на цивилизацията

  На 4 км. от града има място, наречено Котош, в което има останки от цивилизация на възраст 5000 г. Това са най-старите останки от култура в Андите, като сред тях са издълбаните кръстосани ръце в параклис.

Забележителности на Хуануко

Хуануко е град в централна част на Перу, столицата на едноименния район. Има относително малко на брой население за мащабите на Южна Америка - около 120 хил. души. Градът е основан в долината на река Huallaga. Климатът в този регион се смята за един от най-добрите в Андите, тъй като слънцето грее почти през цялата година.

В Хуануко има два университета - държавният Национален университет "Хермилио Валдизан" и частният "Хуануко". Основен източник на приходи е селското стопанство. Отлеждат се зеленчуци като батати, боб и картофи, както и вкусни екзотични плодове като авокадо, манго и папая. Ако винаги сте искали да си хапнете такива пресни плодове от първоизточника, значи сте уцелили мястото.  До Хуануко се стига с кола или самолет, като летището се намира на около 5 км от града и обслужва само вътрешни линии. Полетите до столицата Лима са ежедневни.

Феновете на футбола със сигурност ще се зарадват от факта, че в града има два футболни клуба - Social Deportivo Leon de Huanuco и Alianza Universidad. Стадионът "Хераклио Тапия Леон", построен през 1972 г. е с капацитет от 25 хиляди души. Освен него, другата характерна сграда за града е църквата "Св. Себастиан", която се извисява над останалия градски пейзаж с украсата си от сини тухли.

Ако обичате странните и различни видове бири, опитайте местното царевично пиво - Chicha de jora, която напомня повече на ябълковото вино. Друга популярна напитка, която препоръчваме да опитате, е гуарапо, или сок от захарна тръстика. Типично хапване за всяко време на деня са печените смокини, сервирани с масло и сушено месо. Вкусната пилешка супа, сервирана с ядки и кориандър, се нарича Inchicapi.

Полезна информация за летищата в Хуануко

Популярни авиокомпании, опериращи до Хуануко

Полетно разписание: Хуануко

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Хуануко

Виж хотели в Хуануко