Меню

Търсене на полети до Хюстън

Покажи филтри

Хюстън

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-5 (лято), UTC-6 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Кулинарен тур

  Кухнята на Хюстън е една от забележителностите на града – микс от традиционни южни ястия, латиноамерикански, азиатски, мексикански и безброй други културни нюанси. Главните готвачи на Хюстън са поставили града на кулинарната карта на Америка, а храненето в този град е удоволствие. Посетете един или няколко от кулинарните турове из града, които ще ви покажат интересни местенца.

 • Улично изкуство

  Макар често да е пренебрегвано от туристите, уличното изкуство на Хюстън или това, което много хора познават като графити, е изключително. Най-добрите имена на уличното изкуство в САЩ и по света са оставили почерка на различни места из целия град.

 • На шопинг за винтидж находки

  За ретро дрехи, декори и какво ли още не, се насочете към 19-та улица в The Heights . Тази фънки зона разполага с всички видове странни магазини, които продават от вечерни рокли до анцузи, както и бижута, обувки, домакински приспособления и всякакви уникални предмети. Това е и подходящо място за пазаруване за подаръци.

Забележителности на Хюстън

Когато за пръв път се разхождате из улиците на централен Хюстън, ще забележите само лъскави корпоративни сгради и заведения за хранене, но това изобщо не е всичко, което столицата на Тексас може да предложи. Четвъртият по големина град в САЩ и дом на известния космически център Хюстън, ще ви изненада с известни готвачи, вдъхновяващи музеи и художници, за които вероятно не сте чували преди. И въпреки, че това е голям град, има разнообразни зелени площи и възможности за спортни дейности на открито. В зависимост от датите на вашите самолетни билети, може дори да хванете емблематичното за Хюстън родео.

Космическият център на Хюстън е официална посетителска зона на космическата база Джонсън към НАСА и е задължителна атракция. Това е огромен комплекс, който ви дава възможността да се разходите из реплика на космическата совалка "Независимост" и огромния самолет монтиран към нея. Там ще се докоснете още до първата космическа станция на Америка - Skylab, и скала от Луната. Ще получите информация за предстоящите мисии на НАСА, които понастоящем са насочени към пътуване до Марс. Ако се озовете там в петък, можете да присъствате на презентации от астронавти в 11:00 ч. и 13:00 ч.

Кварталът на музеите е най-голямото културно средище на Хюстън. От общо 19 музея в тази красива област, 11 са безплатни. Някои от тях са: Музей за изящни изкуства, Природонаучен музей Хюстън, Детски музей, Музея на Холокоста, Музей на съвременните изкуства и други. В района също се намират прекрасният парк Херман, Зоологическата градина на Хюстън и театър Милър.

Полезна информация за летищата в Хюстън

Популярни авиокомпании, опериращи до Хюстън

Полетно разписание: Хюстън

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Хюстън

Виж хотели в Хюстън