Меню

Търсене на полети до Атирау

Покажи филтри

Атирау

 • Обща информация

  Официален език: Казахски, руски
  Часова зона: UTC +5
  Валута: Тенге (KZT)

 • Гъвкави часове за настаняване

  Когато става въпрос за настаняване, имаме добра новина за вас. Рядко се налага да се изнасяте от хотела около обяд. Най-често срещаното правило е времето, в което сте отседнали да бъде закръглено на пълен ден, вместо добре познатата ни практика в повечето хотели.

 • Евтини пътувания

  Ако имате нужда от транспорт с кола, можете да попитате някого в хотела, в който сте отседнали. Така ще ви излезе много по-изгодно, отлколкото, ако решите да използвате такси.

 • Транспорт

  Можете да стигнете до Атирау със самолет или друг вид обществен транспорт лесно и удобно. Летището е разположено на около 6 км от центъра на града. Железопътната гара се намира в североизточната част на града, на около 5 км от центъра, а автогарата е в непосредствена близост до жп гарата. 

   

   

Забележителности на Атирау

Атирау е пристанищен град, разположен по устието на река Урал, в източната част на Казахстан, в близост до брега на Каспийско море, най-голямото езеро в света. До началото на 90-те години е бил известен с името Гурев. Оригиналното име на града е дадено в чест на семейството на основателите му, които са започнали риболов и добив на нефт в тази област. Днешното име означава: мястото, където река тече в морето.

Атирау е територията, на която европейските и азиатските влияния се обединяват в пълна хармония. Това е един от двата града в света, който се намира на два континента. Регионът е богат на нефт, а развитието на хотелиерството и ресторантьорството непрекъснато расте.

Когато искате да хапнете нещо вкусно, посетете едно от най-популярните места в Атирау - Sancak на Azattyk Avenue 9. Ястията, които ще опитате там отразяват до голяма степен същността на този град, защото идват от Азия и Европа. А барът Cinzano на Momyshuly 25 е изцяло специализиран в японската кухня.

Що се отнася до вечеря навън, препоръчваме да отидете в бирария Bavarius. Освен отлична бира, ще хапнете и много вкусна храна. Струва си да споменем, че сервитьорите говорят английски, което за съжаление все още не е стандарт в Атирау. Сутрин можете да опитате ароматно кафе с вкусна бисквита в Booblik на улица Azattyk 17v.

Туристите често избират южната и югозападната част на Европа, а Каспийско море не е особено популярно. Това е огромна грешка! Брегът на това най-голямо езеро в света е свързано с невероятни гледки, съчетани с горещия климат, което гарантира чудесна почивка. Фактът, че няма да срещнете много туристи там, несъмнено е голямо предимство за тази локация.

Полезна информация за летищата в Атирау

Популярни авиокомпании, опериращи до Атирау

Полетно разписание: Атирау

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Атирау

Виж хотели в Атирау