Меню

Търсене на полети до Едремит

Покажи филтри

Едремит

 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Маслинени дaрове

  Ако искате да си купите зехтин или сапун със зехтин, посетете Петъчния пазар в самия център на Едермит.

 • Към острова на любовта

  Гръцкият остров Лесбос, намиращ се близо до бреговете на Турция, е пълен с древна история, красива архитектура и вкусна кухня. Можете да се качите на ферибот от Айвалик, за да стигнете до там.

   

 • Не само лятна дестинация

  Ако жегата не ви понася, посетете източното крайбрежие на Турция през зимата, когато там е около 10 градуса дори през януари.

Забележителности на Едремит

Разположен на красивото егейско крайбрежие, Едремит не е типична туристическа дестинация, но въпреки това, богатството му се крие в околните села, съседните гръцки острови и маслиновите гори.

Въпреки своята вековна история, Едремит е малък и модерен град, чиято функционалност не е обвързана само с удовлетвореността на туристите. В центъра на града ще намерите малък етнографски музей и джамията Leaden от 1231 година. Близкото летище прави града идеална отправна точка за вашите пътувания покрай зашеметяващия бряг на залива Едрейтс с ваканционни курорти и древни руини. Особено интересен и все още недалеч от града е археологическият обект, свързан с великолепната Троя, разположена между планината Ида и Адранджийския залив Антандрос.

През 5 век пр.н.е. гърците се заселват в района на Едремит. Благодарение на тях мястото е добре известно с перфектния си зехтин и до днес. Въпреки че в момента там живеят предимно турци, традицията за производство на зехтин е все още жива и гръцкото влияние може да се намери в архитектурата и традиционната местна кухня. За да се убедите, отидете в селата Yesilyurt и Adatepe, разположени в северозападната част на града. Те са известни с интересни и добре запазени каменни сгради и древни маслинови горички. Също така си заслужава да посетите Музеят на производството на зехтин, създаден от семейство Ертурк, което произвежда маслиново масло повече от четири десетилетия. Той се намира извън града, на магистрала E87 към Акчай. Експозицията включва цялото оборудване, използвано за извличане на тази ценна течност.

Полезна информация за летищата в Едремит

Популярни авиокомпании, опериращи до Едремит

Полетно разписание: Едремит

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Едремит

Виж хотели в Едремит