Меню

Търсене на полети до Дубровник

Покажи филтри

Дубровник

 • Обща информация

  Официален език: Хърватски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Куна (HRK)

 • Дворецът на Ректора

  Тази забележителна сграда е смесица от готика и ренесанс. Някога център на властта, днес сградата е дом на Музея на културата и историята.

 • Гледка за милиони

  Несъмнено най-красивата гледка към града може да намерите, спускайки се с лифт по гребена на планината Сръд. През летните месеци лифта работи до полунощ. 

 • Кухня

  Дубровник е мастър шефът на Далматинската Ривиера – ризото, морски дарове, хубаво вино, ликьор от рози и други вкусотии формират „средиземноморската диета“, която ще мечтаете да спазвате цял живот.  

Забележителности на Дубровник

Дубровник отдавна не е тайна за европейските туристи. Това е един от най-посещаваните градове в Югоизточна Европа, чиято популярност нараства неимоверно, особено след снимките на известна телевизионна продукция през последните години. Ако искате да се насладите на спокойствие на историята, културата и архитектурата на това кътче от земния рай, то по-добре да пропуснете натоварения летен сезон. От друга страна, тогава е най-подходящото време за плаж, затова посетете града поне два пъти.

Старият Дубровник е запазил средновековния си облик, заобиколен от градските крепостни стени. Ако ги следвате, ще изминете около 2 км и ще може да видите всички по-значими забележителности на града. Разходката ще ви отнеме около един час, но ако решите да се отбиете и през трите места, където може да се качите върху стените за снимки, ще мине повече време. Главният вход на Стария град е през портата Пиле, до която се стига през каменен мост, под който някога е имало ров, сега превърнат в градина. Там се намира и статуята на Св. Влас – покровителят на Дубровник.

Францисканският манастир на Дубровник е построен през началото на 14-ти век. Едната му страна води до Аптеката, построена през 1317 г., смятана за най-старата в Европа. Друг забележителен манастир в рамките на Дубровник, заради чието разрастване дори са разширени градските стени, е Доминиканският.

Площад „Лужа“ е мястото, където животът на Стария Дубровник постоянно е кипял – фонтанът на Онофрио, дворецът Спонца, църквата „Св. Влас“, колоната на Орландо са сред историческите забележителности, които ще забележите.

Полезна информация за летищата в Дубровник

Популярни авиокомпании, опериращи до Дубровник

Полетно разписание: Дубровник

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Дубровник

Виж хотели в Дубровник