Меню

Търсене на полети до Cusco

Покажи филтри

Cusco

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Цветно празненство

  През юни Куско отбелязва Празника на Христовото тяло. На този ден от площад „Плая де Армас“ в 11 часа тръгва цветно шествие от вярващи, танцьори и оркестър.

 • Лекарство

  Куско се намира на 3399 метра надморска височина, което причинява на някои хора височинна болест. За да се справят с това, местните препоръчват на туристите дъвченето на листа на кока. В магазините може да попитате за кока за дъвчене или чай с кока.

 • Повече за по-малко

  Ако искате да видите възможно най-много от историческите индиански места, си вземете комбинирам билет, наричан Boleto Turistico del Cusco. Чрез него ще имате възможността да посетите 16 различни атракции в рамките на 10 дни. Повечето от тях са извън града.

Забележителности на Куско

Куско е идеална отправна точка за разглеждане на Перу и изключително известен, заради Мачу Пикчу и други руини на инките. Градът е и част от поклонически път на планината Apu Ausangate. Той е и градът, където модерността се свързва с традицията.

Градът е построен върху руините на инките, за което свидетелстват старинните, украсени с камъни части на сгради, които могат да се видят из целия Стар град, в района на Plaza de Armas - главният площад на Куско. Това място е очарователно с отличаващата се архитектура на катедралата Iglesia de la Campania, добре поддържаните зелени площи и прекрасния фонтан, покрит с образа на Pachacuteca - деветият цар на инките. Препоръчваме ви да посетите района през деня, когато е изпълнен с шума от клиентите на близките ресторанти и магазини, а през нощта ще се насладите на блясъка на уличните светлини. Когато се полюбувате на гледката, посетете художествената местност Сан Бас, разположена на хълм.

Ако имате достатъчно време, не се ограничавайте само до Мачу Пикчу. Посетете и други изключителни места, разположени в свещената долина на инките, като археологическите обекти в Морай и Марас. Те се намират в непосредствена близост до Куско и можете да ги посетите в един и същи ден без много усилия. Всичко, което трябва да направите, е да пътувате с кола, автобус или такси до град, наречен Писак, и оттам пеша по маршрут, който води - първо през долината, после стръмно нагоре по хълма - към труднодостъпния Moray. От там можете да стигнете до Марас, където до днес солта се произвежда в традиционните солни мини, построени на стръмната страна на планината.

Пазарите, като Сан Педро ще ви дадат възможност да опитате пресни хранителни продукти и да си напазарувате сувенири. Намерете алеята, където се приготвят и продават плодови коктейли с фантастични рецепти и домашно приготвена супа. Потърсете и павилионите, които продават хамбургери или печено от алпака. Типично за региона е ястието „али де галина“, съдържащо пилешко месо с пикантен сос и куркума.

Полезна информация за летищата в Cusco

Популярни авиокомпании, опериращи до Cusco

Полетно разписание: Cusco

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Cusco

Виж хотели в Cusco