Меню

Търсене на полети до Chiclayo

Покажи филтри

Chiclayo

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Винаги топло

  Въпреки че Чиклайо се намира в екваториалната зона, вместо влажен и горещ, тук климатът е топъл и много сух. Често е ветровито, а противно на очакванията тук рядко е нетърпимо горещо. 

 • Маркетът на вещиците

  Докато сте в града задължително отидете до пазара на вещиците или на местен език „Mercado de los Bruchos“. Там ще намерите подправки, еликсири, чайове за различни заболявания както и... плюшени играчки. 

 • Място за отдих

  В центъра на града ще намерите основния градски парк „Parque Principal“. Важна атракция тук е езерото, разделено на три части, което погледнато отвисоко изглежда като знамето на Перу. 

Какво да видите в Чиклайо

Чиклайо е столицата на регион Ламбайеке, Западно Перу, намиращ се на 13 километра от Тихия океан. Защо градът е толкова популярен за туристи и какво си струва да се види и да се опита тук?

Градът е основан през 16ти век от испански заселници и е наречен Санта Мария де лос Валлес де Чиклайо („Santa Maria de los Valles de Chiclayo“ – ориг.). В близост се намирало важно праисторическо селище, което е обитавано с векове от хора от Вариската култура (“Wari“). Днес четвъртият по големина град в Перу носи името Чиклайо. Градът е наричан още „столицата на приятелството“ или „перлата на Севера“. Целият регион на Ламбайеке е атрактивен за туристи, основно заради добре запазените останки от цивилизациите Моче и Сикан. Най-забележителни за посетителите са царските гробници на древните владетели на Моче, открити през 1987 година, гробницата на император Сипан, както и пирамидите на Тукуме.

Задължителна за посещение е неокласическата катедрала в центъра на града, известна в цялата държава. Построена е през 1869 година по проект на Густав Айфел. Други места, които не са за изпускане са впечатляващият градски дворец на улица „823 Calle San Jose“, построен между 1919 и 1924 година, както и параклисът „823 Calle San Jose“ на улица „294 Torres“, създаден в края на 19ти век и признат за национален паметник на Перу през 80те години на миналия век.

Кухнята на северно Перу се смята за най-вкусната в страната. Основни съставки са сок от лайм, прясна риба и морски дарове. Рибата често се сервира със сос от лют пипер и царевичен хляб. Популярно ястие тук е така нареченото „El Chinguirito“ – сушена риба с лимон, червена люта чушка и червен лук, сервирана с царевица и маниока. Сред специалитетите на Чиклайо са „Arroz con Pato“ (патица с ориз), „Seco de Cabrito“ (варено козе месо) или „Chirimpico“ (козе месо или пилешки черен дроб варени в кръв и подправки). Препоръчваме ви ресторантите „Romana, „Mi Tia“ и “El Pescador“. 

Полезна информация за летищата в Chiclayo

Популярни авиокомпании, опериращи до Chiclayo

Полетно разписание: Chiclayo

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Chiclayo

Виж хотели в Chiclayo