Меню

Търсене на полети до Arequipa

Покажи филтри

Arequipa

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Дарове за земята

  Древните перуанци изпитват страх и почитание към майката-земя и в различните райони спазват обичаи на „даряване“ на земята. Най-възрастните жени в населеното място заравят предмети и приготвени ястия, наричайки обещания и благодарности към земните недра.

 • Вечна пролет

  Климатът и географското положение в Арекипа са изключително благоприятни през цялата година. Целогодишно времето е подходящо за посещение. Празникът на града е 15 август, когато се провеждат различни празненства, състезания и концерти на открито.

 • Перуанско време

  Повечето перуанци имат навика да закъсняват за уговорките си. Така например, ако имате среща в 19:30 ч., е твърде вероятно всички участници да се съберат към 20:00 ч. Изключение се прави при бизнес срещите.

Забележителности на Арекипа

Въпреки, че звучи по-скоро като тайно заклинание от маи или инки, Арекипа е град в южната част на Перу. Намира се в подножието на вулкана Ел Мисти в Андите, на 2380 метра надморска височина. Днес е сравнително малък град, но пази древна история. Според изследвания на специалисти, там е имало хора още през VI век пр. н. е. Старинната му част е включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО. Наричан е още Сиудад Бланка или Белият град, заради красивите си сгради в колониален стил. Някои от основните туристически забележителности са: Катедралата, Кметството и манастирът Санта Каталина, придобил популярност през 1970 г.

Именно манастирът е приказното очарование, което привлича туристите към Арекипа. Той е като таен град в града. Построен през далечната 1580 г., е бил същинска крепост, където момичета от заможни и уважавани семейства са били обучавани. Въпрос на престиж е било млада дама да получи образованието си там. В нашето съвремие са останали само няколко монахини, които напомнят за отминалата епоха, а аристократичният дух се усеща сред малките улици и постройките в пастелни цветове.

Друга интересна забележителност, която може да бъде посетена в околността, е прочутият каньон Колка, който е най-големият в света. Той дори е два пъти по-дълбок от прочутия Гранд Каньон в САЩ. Разстоянието между природната забележителност и Арекипа е 160 км, които заслужават да бъдат преодолени, щом веднъж сте стигнали до там.

Полезна информация за летищата в Arequipa

Популярни авиокомпании, опериращи до Arequipa

Полетно разписание: Arequipa

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Arequipa

Виж хотели в Arequipa