Меню

Търсене на полети до Аячо

Покажи филтри

Аячо

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Какво да ядете в Корсика?

  Местната кухня се базира предимно на козе и агнешко месо. Ястието носещо името „Piveruata“ например се приготвя от задушено козе месо и сос от брашно и кестени. Друг традиционен избор са козето и овче сирена. Също популярни са морските дарове и рибните предложения, като задължително си струва да опитате „Sipu aziminu“.

 • Къде да ядете?

  Препоръчваме да потърсите места с музика наживо, които предлагат рибни ястия като например „A Nepita“, „L'Altru Versu“(с гледка към морето) или „Le Trou Dans le Mur“.

 • Кога да планувате своята ваканция?

  На Корсика близо 230 дни от годината са слънчеви, като лятото е горещо и влажно със средна температура на въздуха около 30 градуса по Целзий, а на водата между 26 – 28 градуса по Целзий. Дори през зимата температурите не падат под 12 – 15 градуса.

 • Перфектните гледки

  Къде ще намерите най-удивителните гледки по залез слънце на Корсика? На скалистия нос „Pointe de la Parata“, намиращ се на около 12 километра от града!

 • Празникът на рибарите

  През юни в Аячо се провежда няколкодневният фестивал „Свети Еразме“ (“I Pescadori In Festa”). Събитието стартира с изключително вечерно шествие на кораби по морето.

Какво си струва да видите в Аячо?

Аячо е френски град намиращ се на западния бряг на остров Корсика. Известен е с приятните климатични условия почти през цялата година, добрата инфраструктура и фактът, че това е родното място на Наполеон. Тази шумна и слънчева столица привлича също със своите красиви плажове, богата култура и вкусна местна кухня.

Аячо е основан през 15-ти век от генуезците. Построената от тях през 1492 година цитадела е популярна туристическа атракция и до днес (може да се наблюдава само отвън), а също и база на френската армия. Сред забележителностите тук можем да назовем катедралата „Успение Богородично" (на френски: Cathédrale Notre-Dame-de-l'Assomption d'Ajaccio) и църквата „Свети Еразме“. В града се усеща присъствието на Наполеон навсякъде - тук е фамилният му дом превърнал се в къща-музей (на френски: Musee National de la Maison Bonaparte), или в парк „Jardins du Casone“, където се намира статуя в негова чест. Любителите на изкуството няма да съжаляват, ако посетят музея „Fesch“, дом на творенията на артисти като Тициан, Рафаел и Ботичели, и богата колекция от оригинални италиански картини.

Корсика е известен със своите плажове и слънчево време. Освен на забележителности, можете да се отдадете на почивка в местността около Аячо. Най-интересните плажове наоколо са „St-Francçois“ и „Trottel“, като вторият се намира до цитаделата и продължава на запад от града. Известен още е и плажът „Plage de Ricanto“ (наричан „Tahiti“) на изток от града, а „Porticcio“ също е много предпочитан, но се намира на няколко километра от Аячо и е достъпен с автобус или кола.

Полезна информация за летищата в Аячо

Популярни авиокомпании, опериращи до Аячо

Полетно разписание: Аячо

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Аячо

Виж хотели в Аячо