Меню

Търсене на полети до Валенсия Артуро Микелена

Покажи филтри

Валенсия

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Боливар (VEB)

 • Почит към героите

  Campo Carabobo е важен парк за националното самосъзнание на местните жители, защото там са поставени паметници на най-големите венецуелски герои. Триумфалната арка бележи неговото начало, а вечният огън се охранява от гвардейци, чиято смяна можете да видите, ако имате късмет.

 • Воден свят

  Аквариумът на Валенсия е най-големият в Латинска Америка, включващ разнообразни видове, а най-популярните му обитатели са речните делфини. Те са единствените от този вид, които са тренирани. В близост до аквариума има малка зоологическа градина, представяща местни животински видове.

 • Местна кухня

  Ценителите на фюжън кухнята ще останат доволни, защото различни съставки се смесват по изненадващ начин, за да омагьосат сетивата ви. Царевично брашно, пържени зелени банани, черен боб, три вида сирена на веднъж – защо не?

Забележителности на Валенсия

Венецуелският близнак на популярния испански град Валенсия също има какво интересно да предложи на своите посетители. Той е трети по големина в страната и столица на щата Карабобо.

Паркът Fernando Penalver е зеленият оазис на Валенсия. Той е чудесно място за отдих, разходка и спорт, което се препоръчва на всеки посетител. Животинските обитатели, вековните дървета, детските площадки и скулптурите правят атмосферата още по-приятна. Parque Recreacional Sur е любимият обществен парк на местните жители за разходка и пикник. Той е отворен за посетители от 08:00 до 17:00 ч. и предлага възможности за плуване с лодки в езерото му, а през почивните дни се провеждат различни концерти, изложби и спортни активности.

В близост се намират площадът Plaza de Toros. Той се нарича още „Арена на биковете“ и е сред най-забележителните места в страната. Това е втората по големина арена в света след тази в Мексико, където се провежда корида или борба между бикове и матадори. Почти навсякъде в Испания са забранени подобни събития, но във Венецуела са запазени и се радват на голям интерес. Те биват три вида: Corrida de Toros – участват бик срещу главен матадор, който е подпомаган от трима други, двама от тях на коне, а третият не; Corrida de Rejones – спектакълът се развива само между матадора и бика; Novillada – това е по-опростен, но и атрактивен вариант от първия, защото се изправят един срещу друг бик и неопитен матадор.

Популярни авиокомпании, опериращи Валенсия Артуро Микелена

Полетно разписание: Валенсия

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Валенсия

Виж хотели във Валенсия