Меню

Търсене на полети до Sao Paulo Viracopos-Campinas

Покажи филтри

Кампинас

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Полета от трева

  Името на града в буквален превод означава „полета от трева“. Това разбира се, не е случайно, тъй като около Кампинас има реки и полета с буйна трева.

   

 • Трамвай до “Едно време“

  Португалският парк предлага една много интересна забележителност – разходка със стар трамвай от началото на 20-ти век, като маршрутът е дълъг около 3 км.

 • Разходка с автобус

  Ако разходката с автобус из града, ви се струва добра идея, имайте предвид, че е трудно да отгатнете къде са спирките. Местните жители са дружелюбни и готови да помогнат, но не всички от тях говорят английски.

Забележителности на Кампинас

Кампинас се намира в щата Сао Пауло, на 100 км от столицата. Градът е основан в края на 18-ти век. Известен е с прякора си „принцесата на Запада“ или „градът на лястовиците“. Още от самото начало, отглеждането на кафе е било важна част от икономиката на града. Ако искате да изпиете чаша местно кафе, посетете кафене „Мария Антоанета“ на Rua Coronel Quirino 1239 или Container на Rua Antonio Lapa 1080. Там ще пробвате уникални миксове от различни видове зърна. За гладните туристи, препоръчваме тайландски ресторант Lagundri на  Rua Sampainho 58. В менюто са включени и ястия, подходящи за вегетарианци. Друго доста популярно място е ресторант Theo Medeiros restaurant на Rua Doutor Sampaio Ferraz 175 с ястия от цял свят.

В случай, че си падате по спортните занимания и обичате да прекарвате време навън, посетете Португалският парк, който е страхотно място за джогинг, упражнения и каране на велосипеди. Паркът разполага и с езеро, където през уикендите може да плавате с лодка. Интересуващите се от Космоса могат да посетят планетариума, също намиращ се в парка.

Ако наистина искате да опитате продукти, типични за региона, посетете Стария пазар (Mercadаo), от където може да си купите свежи плодове и зеленчуци от местни производители. За да се полюбувате на панорама към целия град, отидете до Водната кула Castelo.

Най-популярният местен вестник -  Correio Popular, е изготвил списък с най-красивите и интересни места в града, наричайки ги Седемте чудеса на Кампинас. Освен вече споменатият Португалски парк, Старият пазар и Водната кула Кастело, Старата гара е символът на града, около който се случват най-значимите местни събития. Останалите символи са: Катедралата, Училището за кадети и Централата на Жокейския клуб.

Популярни авиокомпании, опериращи Sao Paulo Viracopos-Campinas

Полетно разписание: Кампинас

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Кампинас

Виж хотели в Кампинас