Меню

Търсене на полети до Tampa Intl Airport

Покажи филтри

Тампа

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Хотелът-музей

  Алтернативен начин да научите повече за историята на Тампа, е да посетите бившия хотел Тампа Бей, построен в мавритански стил от железопътния магнат Хенри Плант. Всяка от стаите е обзаведена в различен стил, съответстващ на името ѝ и отразява живота на собственика и развитието на града. Друга част от сградата се ползва от Университета на Тампа.

 • Кино „Тампа“

  Впечатляващата сграда на киното е построена в смесица от италиански ренесанс, византийски и римски стил. Прожектират се чуждестранни и класически филми, а понякога се провеждат концерти и други артистични прояви.

 • Слънчевият небесен път

  Мостът на Тампа – „Слънчев небесен път“ е истинска „магистрала на кокили“ с обща дължина от 19 км, извиваща се грациозно над Залива Тампа. През средата на моста минават два огромни стълба, върху които лежи най-високата част от моста, така че отдолу успешно да преминават по-големи кораби.

Забележителности на Тампа

Спокойно разположен на брега на Мексиканския залив, Тампа е третият по големина град във Флорида след Маями и Джаксънвил. Още през 19-ти век се сдобива със славата на курорт, подходящ за зимния сезон. През този период кубински тютюнопроизводител мести бизнеса си в Тампа и изгражда цял квартал за своите испаноговорящи работници – Ибор, който днес е историческа зона.

Наследството на Винсенте Мартинес Ибор днес е сърцето на латино общността в Тампа и най-колоритния му квартал. Галерии, магазини, ресторанти, кафенета и няколко сгради, включени в регистъра на исторически значимите сгради на САЩ ще направят разходката ви доста приятна. Иначе основната пешеходна улица в центъра на Тампа е Франклин стрийт, подходяща за първа разходка в града.

Градините Буш за подходящи за семейна ваканция, защото предлагат всякакви развлечения за малки и големи. Увеселителният парк е в африканска тематика, включващ вълнуващи разходки измежду диви животни в естествена среда, племенни песни и танци, демонстрации на различни занаяти. Пресъздадени са истински африкански селища.

Паркът „Спасение за големите котки“ е основан от неправителствена организация и отглежда забравени и изоставени големи котки, като: тигри, диви южноафрикански котки жофроа, блатен рис, димен леопард, африкански сервал, каракал и други видове. Макар и да звучи странно – да, има и такива бездомни „котета“. Разходката из парка се провежда единствено под съпровода на гид и през определен маршрут, но е изключително образователна, защото вероятно малко хора са наясно колко много видове котки съществуват.

Популярни авиокомпании, опериращи Tampa Intl Airport

Полетно разписание: Тампа

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Тампа

Виж хотели в Тампа