Меню

Търсене на полети до San Diego Intl Airport

Покажи филтри

Сан Диего

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-7 (лято), UTC-8 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Старият град

  Историческият национален парк Старият Сан Диего е най-посещаваният подобен тип обект в Калифония. Той представя образа на Сан Диего в началото на 19-ти век, когато е бил заселен предимно от мексикански войници. Има автентични магазини и ресторанти със сувенири и ястия местно производство.

 • Мишън Бийч

  Крайбрежната улица „Мишън Бийч“, дълга около 6 км е олицетворение на калифорнийския начин на живот така, както е показван по филмите. Слънчеви бани, лежерна разходка, сутрешен джогинг, вечерни коктейли, колоездене, ролери, скейтъри – всичко това на едно място.

 • Зоопарк

  Зоологическата градина на Сан Диего е сред най-известните и посещавани в САЩ. Там доста успешно се отглеждат мечки панди, а създадената среда е близка до естествената за животните.

Забележителности на Сан Диего

Разположен в Южна Калифорния, недалеч от границата с Мексико, Сан Диего е най-старият основан град в щата. Изобилие от слънчеви лъчи, мек климат и културна история са сред причините да харесате този град. Паркове, музеи и сгради в испански колониален стил са сред главните забележителности на американския град.

Впечатляващият парк Балбоа е създаден през 1915 г. по повод провеждането на тогавашното Панамо-калифорнийско изложение. Той представлява комплекс от сгради с градини в испански стил, като: Ботаническите градини, Езерото с лилиите, Музеят на човека, Природо-научният музей, Музеят на изкуството и Зоопаркът на Сан Диего. Определено ще изгубите повече от цял ден, дори само да направите бърза обиколка на всяка от забележителностите.

„Воден свят“ е идеална дестинация за семейства с деца, която се е превърнала в традиционно събитие за жителите на града и съседните селища. Атракционът се намира на брега на залива Мишън. Ще се доближите максимално близо до делфини, акули, морски лъвове, китове-убийци и други водни обитатели, като не са пропуснати морски влакчета и въртележки.

Историческият квартал на Сан Диего се нарича Gaslamp и е съставен предимно от реставрирани къщи във викториански стил. Това е най-популярната част на града за разходки и шопинг, заради многото модни бутици, заведения и хотели. Друга предназначена за разходки част от града, е крайбрежието или Seaport Village. Пейки, обособени места за пикник и улични артисти привличат много хора през уикендите.

Популярни авиокомпании, опериращи San Diego Intl Airport

Полетно разписание: Сан Диего

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сан Диего

Виж хотели в Сан Диего