Меню

Търсене на полети до Guararapes Gilberto Freyre

Покажи филтри

Ресифе

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Първата синагога

  Еврейският културен център се намира на абсолютно същото място, на което е била издигната първата синагога в Северна, Централна и Южна Америка, още през 1640 г.

 • Местни изкуства и занаяти

  Пазарът на занаяти, намиращ се на площад Arsenal da Marinha оживява града през неделните следобеди. Там може да купите нещо интересно и полезно сред повече от стотина занаятчии, представящи целия регион на Ресифе.

 • Фрево от Ресифе

  Фрево е вид танц, съчетаващ европейските и африкански позиции и е възникнал именно в Ресифе. Изисква доста физическа сила и акробатични умения.

Забележителности на Ресифе

Красиви плажове, отлични места за плуване, карнавал в „Рио-стил“ и изкушаващи морски деликатеси – всичко това привлича туристите в Ресифе.

Това е пристанищен град на североизточното крайбрежие на Бразилия, в щата Пернамбуко. Основан е през 1537 г. от португалците. Кварталът Антиго е дом на най-впечатляващите къщи от 17-ти век, които са напълно реставрирани. Също там ще намерите кулата Малаков, която е една от първите наблюдателници в Южна Америка, издигната през 1855 г. Струва си да се изкачите до върха, заради впечатляващата гледка. Може да посетите и Дом на културата „Пернамбуко“, който всъщност представлява бивш затвор, открит през 1867 г. В днешно време вместо килия, всяко едно помещение е магазин, предлагащ различен тип сувенири, обикновено ръчно производство.

Вечерта посетете площад „Сао Педро“, където докато се наслаждавате на храната си, пред вас ще се извисява катедралата „Св. Петър“ от 18-ти век, както и Карнавалната къща със своите постери и галерии.

Boa Viagem е сред най-посещаваните плажове в Ресифе. Топлата вода и дългата пясъчна ивица го правят идеален за слънчеви бани и плуване през цялата година. Но ако предпочитате по-активните почивки, насочете се към плажа Maria Farinha или Porto de Galinhas – двата са идеални за скуба дайвинг.

Зимният сезон е най-доброто време за парти. Местният карнавални паради са точно, като този в Рио де Жанейро. Главната фиеста се провежда на 14-ти февруари и се нарича Galo da Madrugada или Ранобудният петел. Парадът обикновено стартира в 9:30 ч., а в 18 ч. достига Стария град, където продължава с нощно парти.

Най-добрите португалски ястия се сервират в ресторанта Leite от 1882 г. насам. Менюти включва местни и морски ястия, приготвени по традиционни рецепти. Бразилците са фенове на скарата и знаят как да я приготвят. За десерт не пропускайте местния сладолед, предлагащ се в най-различни вкусове.

Популярни авиокомпании, опериращи Guararapes Gilberto Freyre

Полетно разписание: Ресифе

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ресифе

Виж хотели в Ресифе