Меню

Търсене на полети до Piura Guillermo Concha Iberico

Покажи филтри

Пиура

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Обърнете внимание

  В Пиура туристите трябва да са нащрек, когато обменят пари. Най-добре е да посетите банката, вместо да използвате услугите на хора, предлагащи обмяна на валута на улицата, тъй като може да станете жертва на измама или кражба.

 • Мистично пътуване

  Ако търсите духовни преживявания, се отправете към езерото Las Huaringas. С помощта на brujos (местни шамани) можете да предприемете пътуване, пречистващо душата си и да се къпете в свещеното езеро.

 • От живота към книгата

  Улиците на Пиура и обичаите на жителите са изобразени в книги, написани от един от най-известните перуански автори - носителят на Нобелова награда Марио Варгас Льоса. Повечето препратки към града могат да бъдат намерени в романите му "Зелената къща" и "Дискретният герой".

Забележителности на Пиура

Разположен на северното крайбрежие на Перу, Пиура е първият испански град в страната и третият най-стар в Южна Америка. Предколумбоското и колониалното минало може да се види най-вече в необикновените археологически обекти и великолепна барокова архитектура. Всичко това е допълнено от модерни сгради и атракции.

Пиура, създадена през 1532 г. от Франсиско Пизаро, остава испанска колония в Южна Америка за почти 300 години до 1821 година. Векове наред европейци, но и работници от Китай или роби от африкански страни пристигат и се смесват с коренните жители. Комбинацията от техните обичаи, езици и вярвания създават забележително жива култура и една от най-вкусните кухни в Перу. Самият град очарова с колониална архитектура и постоянна зеленина.

Любимото място за срещи на жителите на Пиура е Plaaza de Armas, един от най-старите паркове в страната, разположен в самия център. Идеалните условия за сърф са това, което привлича хора от цял свят в града. Не можете да пропуснете и най-известните плажове Колан и Манкора, които са Мека за перуанските сърфисти, както и Ясила, Пунта Сал, Органо и Нунура.

Ако се запитате с какво се отличава местната кухня, то това са банановият чипс и алгарбобин или сироп от рожково дърво. Всеки истински любител на храната, трябва предварително да набележи своя дегустационен списък. За вечеря можете да изберете ceviche de leguado (типична перуанска салата, сервирана с риба lenguado, уловена в района на Пиура), seco de chabelo (ястие със сушено и прясно говеждо, зелен банан, зеленчуци и ароматни подправки като кориандър) или jaela (панирани морски дарове с лук и марината от лайм). В района на Ayavaci ще откриете барове, предлагащи cuy - ястие, чиято основна съставка е... морско свинче.

Популярни авиокомпании, опериращи Piura Guillermo Concha Iberico

Полетно разписание: Пиура

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Пиура

Виж хотели в Пиура