Меню

Търсене на полети до Passo Fundo Lauro Kurtz

Покажи филтри

Пасо Фундо

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Красива катедрала

  Покрай ул. Avenida Neto there е разположен очарователният храм Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida. Въпреки че е издигната не толкова отдавна, през 1951 г., определено си струва да ѝ отделите време. 

 • Придвижване с такси

  Ако решите да използвате такси, имайте предвид, че в Пасо Фундо има фиксирани тарифи за пътуване, без значение дали през деня или през нощта. 

 • Родният град на футболна легенда

  В Пасо Фундо е роден Luiz Felipe Scolari, световно известният треньор по футбол. Под негово ръководство са тренирали националните отбори на Португалия и Бразилия. 

Забележителности на Пасо Фундо

Пасо Фундо е град, разположен в бразилските висини на около 700 метра надм. височина в щата Рио Гранде До Сул, в южния край на страната. Средната температура е 17 градуса по Целзий, а през цялата година рядко пада под 8 градуса. Със своите 200 000 души Пасо Фундо е малък град за стандартите на Южна Америка.

Това е град с много лица, наричан е "градът на добрите хора", заради гостоприемството на местните , "националната столица на литературата", заради различни събития, свързани с историята на страната и "северната столица", заради местоположението си в щата Рио Гранде до Сул.

Думата, която описва по най-добрия начин гражданините на Пасо Фундо, е "гаучо". Това е специфична група хора, които се гордеят с потеклото си. Преди всичко, те имат голяма любов към музиката, свиренето на китара, перкусии и акордеон. Занимават се със селско стопанство и най-вече с отглеждането на животни. Ще различите хората гаучо по характерните им носии, наричани pilcha.

Ако за вас посещението на ново място задължително включва опитване на местната кухня, то с Пасо Фундо имате късмет, защото няма да можете да се оплачете от липса на ресторанти. Много известен е Chico Churrascaria на ул. Avenida Brasil Oeste 3454. Той е специализиран в ястията от южноамериканската кухня, особено бразилската. Страхотна японска храна ще намерите в Sangsan Asian Lounge, намиращ се на същата улица, а точният адрес е Avenida Brasil Oeste 1986.

Популярни авиокомпании, опериращи Passo Fundo Lauro Kurtz

Полетно разписание: Пасо Фундо

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Пасо Фундо

Виж хотели в Пасо Фундо