Меню

Търсене на полети до Natal Augusto Severo

Покажи филтри

Натал

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Парк Dunes

  Parque Estadual das Dunas de Natal е вторият по големина градски парк в Бразилия. Той е защитен, защото съдържа части от дюни и гора, която се простира до магистралата.

 • Повече от кашу

  Натал е дом на най-голямото кашу дърво в света. То е голямо колкото 70 нормални такива и има диаметър от 500 метра. През 1994 г. дървото попада в книгата с рекордите на Гинес.
   

 • "Джинга и тапиока"

  Ако сте от хората, които държат да опитат местни специалитети, спрете се на "джинга и тапиока". Това е закуска или предястие, съставено от риба и тапиока, което представлява вид нишесте. Казват, че най-вкусните се предлагат на площад Redinha.

Забележителности на Натал

Натал е столица и най-голям град на бразилския щат Rio Grande do Norte, който се намира в североизточната част на страната. Една то най-важните улици е Via Costeira (или Senador Dinarte Mariz Avenue). Тя минава покрай брега и по нея са разположени някои от най-луксозните хотели.

Градът изкушава туристите с естествената си красота, която се разкрива най-вече сред фантастичните плажове. Сред тях са Maracajau, Ponta Negra и Genipabu. Там има дюни, лагуни, чист пясък и спокойни брегове. В Натал се провежда т.нар. Carnatal, който е познат из цялата страна, като micareta или карнавал извън сезона. Може да се включите в празненството през декември.

Натал е най-близко разположената до Европа и Африка щатска столица в Бразилия. А най-близкото международно летище до града е Sаo Goncalo do Amarante, на 25 км от централната му част. Можете да стигнете до там с такси или автобус. Автогарата е разположена само на 3 км от центъра на града и всеки ден предлага връзки с големите градове.

Сред ресторантите, харесвани от туристите са предимно тези с морска харана . Един от тях е Camaroes Potiguar (на ул. Rua Pedro Fonseca Filho), който е част от цяла верига ресторанти. Когато правите поръчката си, имайте предвид, че порциите са наистина много големи. Друг ресторант с добра репутация е Manary Gastronomia & Arte на ул. Rua Francisco Gurgel.

Страхотна кулинарно предизвикателство, което повечето бразилски градове предлагат е rodizio, което буквално означава "изяж толкова, колкото можеш". Може да се отнася до месо, морска храна, паста или пица. Най-добрият начин да пробвате това, е като посетите някое от местата, наричани "churrascarii", в които се сервират всякакви видове месо.

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Натал

Виж хотели в Натал