Меню

Търсене на полети до Лоха

Покажи филтри

Катамайо

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Щатски долар (USD)

 • На плаж

  Река Бокерон и река Гуайабал, които минават през Катамайо, са посещавани от национални и чуждестранни туристи, заради кристалните им води, които приканват да се насладите на освежаващо плуване. Това е и привлекателна плажна зона.

 • Кухня

  Едно от нещата, с което се слави Катамайо е вкусната местна кухня. Сред основните традиционни ястия са грахова супа и домашно приготвените бисквити.

 • Празници

  Двата важни празника, които всички жители на Катамайо отбелязват пищно са Празникът на кантонизацията на 22-ри май и поклонението пред Света Богородица на 18-ти август. Тогава всички граждани участват в изпълнението на важни обреди, предавани от поколение на поколение.

Забележителности на Катамайо

Катамайо определено не е комерсиална дестинация, но точно на такива места се усеща най-истински културата на съответната страна. Градчето се намира в Лоджа (Еквадор), на едва 18 километра разстояние от едноименната столица на провинцията. Кантонът, към който спада е известен с отглеждането и експорта на захар и банани. В близост до него е летището Ciudad de Catamayo, обслужващо полети предимно до Кито.

Популярна зона за пикник и къмпингуване е Хълмът на кръста. Това е подходящо място за семейство с деца и досег с природата. През деня всички могат да се насладят на слънцето и различни игри, а през нощта хълмът се превръща в сцена към красивото нощно небе. От там се разкрива долината, на която е разположен Катамайо и центъра на града.

Центърът Eliseo Arias Carrión предлага спа процедури, басейни, спортни игрища, детски площадки и паркове, зона за къмпинг, няколко ресторанта и други типове заведения, които са достатъчни за една пълноценна почивка и презареждане.

Задължително трябва да посетите близката столица на провинцията - Лоджа, която неслучайно носи прозвището Музикалната столица на Еквадор. Музиката е двигател на града и звучи навсякъде. Има множество малки барове и салса клубове, а местните приемат за нормално съчетанието между вървене и пеене или каквото и да било с пеене. Лоджа е считана също за културната столица на Еквадор. Жителите й  казват, че човек, който не свири на китара, трябва да изпее песен, този който не пее, да напише стих, а този който не пише или да седне и чете, или просто не е за там.

Популярни авиокомпании, опериращи Лоха

Полетно разписание: Катамайо

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Катамайо

Виж хотели в Катамайо