Меню

Търсене на полети до Daniel K. Inouye Honolulu

Покажи филтри

Хонолулу

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC -10
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Диамантената глава

  Диамантената глава е природна забележителност, издигаща се над центъра и оживените крайбрежни улици на Хонолулу. Образувала се е преди 200 000 години при изригването на вулкан. Много хора днес предприемат изкачването им.

 • Да плуваш с акулите

  За най-смелите посетители на „щата Алоха“ се предлага плуване с акули. Обикновено се организират групи, които отиват на северното крайбрежие, защото там има популация на акули. Спускат желаещите в защитена стоманена клетка, откъдето освен сивите плуващи хищници, може да видите също редки зелени морски костенурки и екзотична морска флора.

 • Chinatown

  Да, в Хонолулу същo има Chinatown и то един от най-автентичните в цяла Северна Америка. Цветните пазари, храмовете и заведенията в квартала, ще ви накарат да усетите вкуса и аромата на Азия. Освен китайски, ще отриете също и японски заведения и храмове.

Забележителности на Хонолулу

Градът на сърфа и крайбрежните коктейли е една от перлите на Полинезия, която ви приветства винаги с добре дошли за почивка. Световноизвестният плаж Уайкики е любимо място на всички сърфисти със своите приказни вълни и златисти пясъци. Някога спокоен и почти пуст, днес мястото отразява блясъка на луксозните хотели, наредени по крайбрежието. Дори и да не сте почитатели на сърфа, отивайки в Хавай, не бихте устояли на изкушението да пробвате един-два урока в някоя от местните школи, само за да се впишете в атмосферата. Ако пък този спорт наистина не се окаже ваша страст, то има какво друго да правите.

Дворецът на предците на почитаната хавайска династия Калакауа се намира в центъра на града. В контраст с модерните сгради наоколо, този дворец от 19-ти век омайва с бароковия си стил, напомнящ италианската и френската архитектура. Бил е построен от крал Дейвид Калакауа, пътувал из Европа, Азия и Африка в търсене на вдъхновение за проекта си. По-късно е ползван като резиденция от американските войници при анексирането на Хавай от САЩ. Днес дворецът е превърнат в музей на хавайските крале, като има част посветена и на американската армия.

Музеят на подводницата Боуин ви предлага да хвърлите поглед към живота на американските военноморски сили през периода на Втората Световна война. Ще можете да влезете в стаите на военните, контролните зали и всички коридори, като през цялото време има аудио пътеводител, който ви обяснява всичко, което разглеждате.

Популярни авиокомпании, опериращи Daniel K. Inouye Honolulu

Полетно разписание: Хонолулу

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Хонолулу

Виж хотели в Хонолулу