Меню

Търсене на полети до Nizhny Novgorod Strigino

Покажи филтри

Нижни Новгород

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Ярмарка

  Ярмарка е вид пазар или панаир, който е имал важно значение за търговското развитие на града. След известен период на прекъсване, центърът е открит отново през 1991 г., като там се провеждат всякакви международни изложения, семинари, панаири и други събития.

 • Градът на Горки

  По време на съветската ера Нижни Новгород е носел името Горки в чест на известния писател, защото именно там е родното място на Максим Горки. Домът му е добре съхранен и превърнат в исторически музей.

 • Стълбището на Чкалов

  Валерий Чкалов е първият човек прелетял разстоянието от Москва до Ванкувър. За да увековечи подвига му, съветската власт създава маршрут от 1500 стъпала с площадки сред тях, които свързват центъра на града с крайбрежието на Волга.

Забележителности на Нижни Новгород

Разположен на 400 км източно от столицата Москва, Нижни Новгород е един от административните, културни и икономически центрове на европейска Русия. Наричан „третият град“ след Москва и Санкт Петербург, Нижни Новгород все по-често попада в плановете на пътешествениците.

Градът е разположен при вливането на реките Волга и Ока. Точно на мястото на тяхната среща е издигнат и нижноновгородския Кремъл. Крепостта е построена през 13-т век по проект на италиански архитект и разполага с 13 впечатляващи кули, а 12-метровите отбранителни стени датират от 1500-те години. Вътре в комплекса се намира и Държавен художествен музей, съхраняващ богата колекция, включваща всичко от икони, рисувани през 14-ти век до съвременно руско изкуство.

Кабинковият лифт на Нижни Новгород е открит през 2012-та година, но бързо набира популярност и се превръща в любима забележителност на местните и гостите на града. Той е дълъг 3660 м, преминава през величествената Волга и свързва Нижни Новгород с град Бор. С тази разходка ще разгледате града от птичи поглед и ще имате възможност да направите страхотни снимки.

Главната артерия на града се нарича Болшая Покровская. Пешеходната улица преминава през центъра и създава впечатление, че никога не спи. Красиви сгради, фонтани, странни сувенирни магазинчета и кафенета, ще ви примамят да изгубите няколко часа, разхождайки се. През нощта улицата се превръща в притегателно място за студентското население, заради баровете си.

Популярни авиокомпании, опериращи Nizhny Novgorod Strigino

Полетно разписание: Нижни Новгород

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Нижни Новгород

Виж хотели в Нижни Новгород