Меню

Търсене на полети до Cali Alfonso Bonilla Aragon

Покажи филтри

Кали

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Празникът на града

  Градът е родното място на Св. Джеймс, чийто празник се отбелязва на 25-ти юли, когато е и основан Кали.

 • Обърнете внимание на такситата

  Когато пътувате с такси, бъдете сигурни, че сте избрали регистрирано и таксиметровият шофьор е стартирал брояча, защото има доста автомобили, които само се представят за легални таксита.

 • Кварталът на танците

  Посещението ви на Кали няма да е пълно, ако не минете през квартала Juanchito Salsa. Там ще попаднете на идеалните места за учене на салса и много барове и клубове с подобен тип музика.

Забележителности на Кали

Кали или официално – Santiago de Cali е столица на департамента Valle del Cauca, е най-населеният град в югозападната част на страната и бързо развиващ се икономически център. В западната си част градът е обграден от планината, докато по източната му час минава реката Cauca. През по-голямата част от годината, температурата е около 25 – 30 градуса.

Най-близкото летище се намира на по-малко от 20 км от града и се нарича Alfonso Bonilla Aragon. То обслужва доста международни полети и е третото по заетост в страната. От летището до центъра на града можете да стигнете през магистралата, която е претърпяла ремонт през последните години. Може да хванете такси, автобус или да наемете кола.

Сред местата, които трябва да посетите в Кали са църквата Iglesia la Ermita. Тази красива сграда се намира до Парка на поетите, който пък е заобиколен от модерни сгради в изчистен стил. Това е частта от града, която изглежда най-представително и впечатляващо.

Със сигурност от обикаляне ще огладнеете, затова можете да хапнете набързо в някое от многобройните местенца, предлагащи вкусни закуски. Опитайте pandebono – типичен колумбийски хляб със сирене или bunuelos – вид малки понички, които могат да имат различен пълнеж. Ако ожаднеете, попитайте за guarapo – това е освежаваща напитка, чията основна съставка е сок от захарна тръстика в добавка с лимонов сок и лед. Популярна закуска е касисът, който се продава в хартиени пликчета, посипани със сол.

Един от най-предпочитаните от туристите ресторанти е Platillos Voladores, където ще опитате местна кухня, други са Lenos & Carbon в търговския център Chipichape, който предлага южноамериканска кухня, барбекю и стекове.

Популярни авиокомпании, опериращи Cali Alfonso Bonilla Aragon

Полетно разписание: Кали

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Кали

Виж хотели в Кали