Меню

Търсене на полети до Assiut Airport

Покажи филтри

Асют

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Египетски паунд (EGP)

 • Опитомяването на Нил

  Асютският бент, построен през началото на ΧΧ век, е едно от архитектурните чудеса на града, проектирано от британския архитект Уилям Уикълс. 

 • Пустинен климат

  Асют може да бъде определен като "пустинен град", заради сухия си климат и постоянно високите годишни температури, които могат да достигнат 45 градуса.

 • Празник на града

  На 18 април се провежда най-важният празник на Асют. Тогава се отбелязва защитата на града от френското нашествие.

Забележителности на Асют

Асют е столицата на едноименната египетска провинция. Това е пристанищен град, разположен на река Нил, както и един от най-големите и важни административни центрове в северната част на страната. Местността е била населявана още по време на фараоните.

Ако сте избрали този град за вашата следваща туристическа дестинация, тогава със сигурност си падате по история и култура. Това е един от най-добрите извори за история на Древен Египет. В миналото градът е бил центърът, където са се извършвали поклоненията пред бог Уепраует. Асют един от водещите производители на килими, дървени и керамични съдове.

Градът също така е известен с двете светилища, разположени в предградията му - манастир "Св. Богородица" в Дирунка (Дадър ал-Адхара) и "Изгорелият манастир" (Дадр ал Мухарак). Според вярванията, Дева Мария се е появявала многократно около пещерата, намираща се наблизо, която е служила за подслон на святото семейство по време на бягството им от цар Ирод. Днес градът е един от най-големите центрове на коптската християнска църква в страната.

Докато сте в Асют, можете да отидете на разходка по поречието на река Нил и да разгледате околните природни забележителности и съседните градове. Ако обичате да прекарвате времето си на открито, отидете до остров Банана, който е спокойно и подходящо кътче за пикник. Там растат банани, папая и портокали. За да стигнете до там, използвайте лодките, плаващи по реката. Около Нил има множество крайбрежни ресторанти, които препоръчваме да пробвате поне една вечер.

Популярни авиокомпании, опериращи Assiut Airport

Полетно разписание: Асют

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Асют

Виж хотели в Асют