Меню

Aigle Azur

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Aigle Azur от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Aigle Azur

Aigle Azur

Société Aigle Azur Transports Aériens, накратко Aigle Azur, е авиокомпания със седалище в Tremblay-en-France, Франция. Тя е позиционирана в близост до Париж. Оперира вътрешни и международни полети до Алжир, Мали, Португалия, Китай и Сенегал. Осъществява и чартърни и товарни авиоуслуги от основната си база – летище Orly Airport в Париж. Акредитирана е от IATA с IOSA (IATA Operational Safety Audit – оперативен одит за безопасност).

Авиопревозвачът е създаден през 1946 г. като една от първите изцяло частни и независими авиолинии в Следвоенна Франция. През декември 2012 г. Goldenflyer я награждава с титлата „Авиокомпанията с най-добър екипаж“.

Багаж

Ръчен багаж: максимално тегло – 10 кг за икономична и еко премиум класа, а при бизнес класа – 15 кг.

Регистриран багаж: максимално тегло – 30 кг за полети от/до Алжир и 35 кг от/до Мали (при икономична класа). При еко премиум и бизнес класа – до 40 кг.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична, еко премиум и бизнес класа. Икономична класа се предлага по всички маршрутни линии. Седалките са кожени и изключително удобни. Еко премиум класа позволява достъп до приоритетно чек-ин гише, което да обработи вашите документи и багаж по-бързо от клиентите на икономична класа – това се отнася само за летището в Париж. Бизнес класа се предлага при определи полети. Тя включва много удобства, едно от които е достъп до VIP салона: изключение прави Annaba.

Онлайн регистрация

Този вид услуга стартира 48 часа преди полета и приключва 3 часа преди него. Можете да получите бордния си пас по мейл или на смс.

Флот

Компанията притежава флот изцяло от семейството на Airbus – това са моделите A319 и A320 (общо 10 към 2016 г.) 

Базово летище на авиокомпанията

Paris Orly Airport е международно летище, намиращо се частично в Orly и частично в Villeneuve-le-Roi. Официално е на 13 км южно от Париж. Служи като втори най-важен център за вътрешните полети и задграничните авиоуслуги на Air France, както и като основна база на Transavia France за полети до Европа, Близкия Изток, Африка, Карибите, Северна Америка и Югоизточна Азия.

Преди построяването на Charles de Gaulle Airport, Paris Orly Airport е основното летище на Париж. Въпреки че оттогава много от авиационната дейност е преместена към новата база, летището остава най-натовареното по отношение на вътрешния трафик и второто по натовареност в страната по отношение на пътническия трафик – през 2014 г. оттук преминават над 28 милиона души. 

Храна на борда

Според времетраенето на полета се определят храната и напитките в икономична и еко премиум класата – студени или топли напитки, включително вино, се предлагат безплатно. За маршрутната мрежа Франция-Португалия  – те са платени в икономична класа. Бизнес класата предлага голямо разнообразие на предлаганите продукти с високи вкусови качества и стандарт. 

Допълнителни услуги

Икономична и еко премиум класа предлагат много забавления, включително пазаруване – изберете измежду широката гама козметика, парфюми, сладкиши и подаръци. Можете също така да четете вестници или списания на чужди езици с богата тематика и интересни статии.