Меню

Dnieproavia

Най-добрите оферти за полети с Dnieproavia от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Dnieproavia

Dnieproavia

Dniproavia е авиокомпания със седалище на международно летище Днипропетровск, Украйна. Оперира редовни и чартърни пътнически полети до вътрешни дестинации, както и до Виена, Минск, София и Истанбул. Създадена е през 1933 г. с името Dnipropetrovsk Integrated Air Squad като част от съветския национален превозвач Aeroflot. На 22 юни 1996 г. се превръща в акционерно дружество, изцяло собственост на правителството. Въпреки че през 2006 г. обявява загуба от малко над 6 милиона долара, тя обработва около 54 % от целия пътнически трафик за страната. През октомври 2009 г. е продадена на Galtera и от тогава е под контрола на украинско-израелския предприемач Игор Коломойски. 

През 2012 г. Dnieproavia спира да извършва полети със собствен код, а от името на компанията-майка AeroSvit. В средата на същата година авиокомпанията започва да извършва полети с първия си Embraer 190.

Поради правен спор относно национализацията на авиокомпанията, повечето от самолетите са прехвърлени на Windrose Airlines, а във флота на Dnieproavia остават само 2 самолета.

Багаж

Ръчният багаж е включен в цената на билета. Той трябва да бъде с размери 55х35х15 см и с максимално тегло 5 кг.

Регистрираният багаж е с различни изисквания, зависещи от класата на пътуване. В икономична класа – 20 кг, в премиум икономи – 30 кг, за деца под 2 госини – 10 кг, за моряци със специални документи – 40 кг. Максимални размери – до 158 см в икономична класа и 203 см в премиум икономи. 1 брой багаж не трябва да надвишава 32 кг.

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Онлайн регистрация

Можете да се регистрирате за полет с авиокомпанията и онлайн, което ще ви спести време и чакане на опашка на летищното гише. Услугата онлайн регистрация стартира 23 часа преди полета и приключва 1 час преди него. 

Флот

Към 2017 г. компанията притежава 2 самолета Embraer ERJ 145 с капацитет от по 48 пътници. В миналото се ползват също и летателни средства Antonov An-26, Boeing 737-300, Boeing 737-400, Boeing 737-500, Embraer ERJ-190, Yakovlev Yak-40, Yakovlev Yak-42. Авиокомпанията предлага икономична и бизнес класа.

Базово летище на авиокомпанията

Dnipropetrovsk International Airport е летище, обслужващо Днепропетровск, Украйна. Намира се на 15 км югоизточно от центъра. Собственост е на Dniproavia. Други авиолинии, които оперират на летището, са Austrian Airlines, Dniproavia, Ellinair, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, Windrose Airlines. През 2017 г. оттук преминават близо 280 хил. пътници.

През 2011 г. собствениците на летището стартират програма за разработване на нов терминален комплекс в Днепропетровск Интернешънъл. Този проект предвижда изграждането на голям нов международен терминал, подобен на спецификациите на новопостроения терминал на международното летище Харков. Строителството обаче е замразено и от 2017 г. насам строителната дейност все още е на ниво основи.

Допълнителни екстри

Една от основните дейности на авиокомпанията "Днепроавия" е организирането и изпълнението на корпоративната чартърна, обиколка и ВИП полети, използващи собствен флот от самолети Embraer-145 (48 места).

Разходите за самолетни билети се определят спрямо всички подробности за планирания полет. По този начин винаги можете да изберете вида услуга, от която наистина се нуждаете. Необходимо да е бъде предоставена информация за желания маршрут, броят на хората, датите, предпочитана храна, както и дали има необходимост да се запази VIP салон.