Меню

Flynas

Най-добрите оферти за полети с Flynas от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Flynas

Flynas

Flynas е нискотарифна авиокомпания, базирана в Саудитска Арабия, единствена от този тип за страната. Управлява редовни и международни полети. Централният офис се намира на първия етаж на бизнес сградата Al Salam Centre в Рияд. Създадена е през 2007 г. До 2007 г. е единствената лицензирана от правителството авиолиния, а след тази година към нея се добавят Nas Air и Sama Airlines. През ноември 2013 г. сменя името си от Nasair на Flynas. Основен собственик на авиокомпанията е National Airline Services Holding (63%). Понастоящем си сътрудничи с Etihad. 

Багаж

Ръчен багаж: разрешен е 1 брой с тегло до 7 кг и размери до 56 х 36 х 23 см. Можете да вземете със себе си и допълнително дамска чанта/лаптоп/куфар.

Регистриран багаж: в бизнес класа имате право на 2 броя регистриран багаж с тегло до 23 кг всеки. В икономична класа (без полетите от/до Кайро, където ограниченията са 2 броя с тегло до 23 кг всеки) имате право на 1 брой с тегло до 20 кг. Максималните размери на куфара не трябва да надвишават 75 х 50 х 33 см. 

Класи

Предлагат се икономична и бизнес класа. Удобните седалки в бизнес класа предразполагат към комфортно пътуване, а бързото и приоритетно обслужване на летищата и достъпът до всички VIP салони са само част от привилегиите на тази класа. 

Флот

Към март 2014 г. компанията притежава флот от 26 самолета Airbus A320-200 с капацитет от по 164 пътници на борда. През годините също така осъществява и полети посредством въздухоплавателни средства Airbus A310-300, Airbus A330-200, Boeing 737-500, Boeing 757-200, Boeing 747-400, Boeing 767-300ER, Embraer 190LR, Embraer 195AR. 

Базово летище на авиокомпанията

Компанията притежава две авиобази. Едната е King Abdulaziz International Airport, разположена на 19 км северно от Джеда. Носи името на крал Абдулазиз Ал Сауд от 1081 г. насам. Това е най-натовареното летище в Саудитска Арабия и третото по големина в царството. Известно е със своя хадж терминал, построен специално за ислямските поклонници, идващи всяка година в Мека.

Другата авиобаза на компанията е King Khalid International Airport. Намира се на 35 км северно от Рияд. Разполага с 4 пътнически терминала, джамия, паркинг с вместимост 11 600 автомобила и множество други удобства. Построено е, за да отговори на нарастващия брой международни и вътрешни полети към Рияд. Този аеропорт е алтернативно място за кацане на совалките на NASA. 

Храна на борда

Компанията предлага храна и  напитки, включително сандвичи, снаксове, студени и топли напитки, сок, кафе, енергийни напитки, шоколад, както и основно меню. Превозвачът разрешава да внасяте на борда храна и напитки при условие, че не ги продавате и че са включени в теглото на ръчния ви багаж. Разбира се има разлика в сервираната в икономична и бизнес класа храна.