Меню

Sun Express

Най-добрите оферти за полети с Sun Express от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Sun Express

Sun Express

SunExpress е турска авиокомпания, базирана в Анталия. Тя оперира редовни и чартърни пътнически полети до различни дестинации в Европа, Азия и Северна Африка. Основана е през октомври 1989 г., като стартира през април 1990 г. с маршрутна мрежа между Анталия и Франкфурт. Всъщност е реализирана като съвместно дружество между Turkish Airlines и Lufthansa Group/ Condor Flugdienst. През 1995 г. Lufthansa Group прехвърля акциите си в SunExpress на Condor. Така всички туристически полети работят под един бранд. През февруари 2007 г. акциите отново се връщат на Lufthansa Group.

Понастоящем собственици на SunExpress са Turkish Airlines (50 %) и Lufthansa Group (50%). Компанията притежава и най-голям брой служители сред всички авиолинии в Анталия – 393 в Измир, 299 в Инстанбул, 178 в Анкара, 42 в анадолските градове и 334 във Франкфурт, Германия.  

Багаж

Ръчният багаж на борда на SunExpress е с максимални размери 55х40х23 см и максимално тегло 8 кг. Кабинният багаж, който надвишава допустимите размери и тегло при проверката преди качване на борда, може да бъде транспортиран в багажното отделение на самолета срещу заплащане в зависимост от отправното летище.

Регистрираният багаж за международно полети е с тегло от 20 до 40 кг, в зависимост от резервационната такса SunFare.

Пасажерите, избрали SunEco могат да пътуват с до 20 кг багаж, докато пътниците със SunClassic и SunPremium могат да пренесат до 30 кг багаж, включен в билета им. Независимо от вида на билета, който сте резервирали, можете да добавите допълнителни екстри към резервацията си, включително ястия на борда или допълнителни заявки за багаж за повече чанти или спортно оборудване.

Онлайн регистрация

Можете да направите онлайн регистрация за международни полети (с изкл. на тези от Турция) от 24 часа до 3 часа и половина преди полета. За международни полети, излитащи от Турция – от 24 часа до 1 час преди полета, а за вътрешни полети – от 24 часа до 45 минути преди полета.

Флот

Към 2016 г. компанията притежава 56 самолета – 4 броя Boeing 737-700 с капацитет от по 149 пътници и 52 броя Boeing 737-800 с капацитет от по 189 пасажери. Поръчани са 25 броя 737 MAX 8, както и 7 броя Boeing 737-800.

Базово летище на авиокомпанията

Компанията има две бази. Едната е международно летище Измир, кръстено на бившия турски министър-председател Аднан Мендерес. Разположено е на 18 км югозападно от града, по пътя към Селчук, Ефес и Памуккале. През 2014 г. оттук преминават около 10,9 милиона пътници, като 8,3 милиона са по вътрешни маршрутни линии.

Другата база на SunExpress е международно летище Анталия. Този аеропорт се намира североизточно от центъра на Анталия. Оперира главно туристически дестинации по бреговете на Средиземно море. То обработва годишно милиони туристи, идващи тук да се насладят на средиземноморските плажове на Турция през лятото. През 2011 г. са обработени около 25 милиона, като 20 милиона от тях са чужденци. 

Храна на борда

Компанията предлага широка гама от топли и студени напитки, алкохолни напитки, придружени с различни снаксове. Ако имате специфични предпочитания към храната, трябва да ги заявите поне 72 часа преди сами полет. Тази услуга се заплаща. 

Допълнителни екстри

Можете да резеревирате определено място в самолета срещу допълнително заплащане, да поръчате специална храна за пътуването си и да промените всеки детайл по резервацията си, като ви препоръчваме да се запознаете с отделните такси за всяка една от допълнителните услуги, които избирате.