Меню

WOW Air

Най-добрите оферти за полети с WOW Air от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за WOW Air

WOW Air

Bmibaby Limited e британски нискотарифна авиокомпания, която извършва полети до дестинации във Великобритания и Европа от базите си в Бирмингам и Източен Мидлендс. Тя е бивш филиал на British Midland International, изцяло собственост на International Airlines Group (IAG). Тогавашното седалище е позиционирано в Donington Hall в Кастъл Донингтън, Северозападен Лестършир, Англия.

Оперативният лиценз на компанията – Клас А, даден ѝ от Гражданска въздухоплавателна администрация на Великобритания, позволява превоз на пътници, товар и поща със самолети с капацитет над 20 места на борда. След поглъщането на BMI и дъщерните ѝ дружества от IAG през април 2012 г., на 3 май е обявено, че Bmibaby прекратява своята дейност през септември. Много от полетите са канселирани още от 11 юни насетне. Последният полет е от Малага до Източен Мидлендс на 9 септември 2012 г.

Компанията прекратява всички свои операции, тъй като по думите на IAG, не е намерен купувач за нея.

Маршрутите, по които WOW air лети преди да преустанови своята дейност, в момента се обслужват от Norwegian, Virgin Atlantic или Ryanair.

Багаж

Ръчен багаж: Разрешеното количество багаж е 1 брой плюс 1 дамска чанта/лаптоп/камера и т.н. за икономична класа. При economy flexible – 2 броя плюс персоналната чанта. Максималните размери са 55х40х23см, като те включват дръжки, джобове, колелца и др. Максимално тегло – 12 кг за всеки брой.

Регистриран багаж: икономична класа има право на 1 куфар с тегло до 20 кг. За всеки надвишен килограм се заплащат по 15 евро. Ако пътувате с Economy Flexible, имате право на 2 броя с общо тегло до 30 кг. Ако регистрираният багаж надвишава 32 кг, се счита за товар. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага само икономична класа, като има и тарифа economy flexible, която дава повече предимства. 

Онлайн регистрация

Услугата онлайн регистрация е налична 48 часа преди полета и приключва 4 часа преди него. 

Флот

Към септември 2012 г. компанията притежава 14 самолета: Boeing 737-300 (12 броя с капацитет от по 148 пасажери) и Boeing 737-500 (2 броя с капацитет от по 131 пътници). 

Базово летище на авиокомпанията

Donington Hall всъщност е имот (тип къща или резиденция), простиращ се на 1 100 акра земя в Кастъл Донингтън, Северозападен Лестършир. Намира се в близост до град Дерби. Тук е централното управление на British Midland International, до 28 октомври 2012 г., когато се слива в British Airways. Сградата е построена през 1790 г. През 1976 г. е закупена от British Midland Airways с цел ползването ѝ като седалище на компанията. След прекратяване дейността на BMI, Donington Hall е препродадена на Norton Motorcycle Company.