Меню

Air Tahiti

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Tahiti от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Air Tahiti

Air Tahiti

Air Tahiti е френска авиокомпания, оперираща междуостровни полети във Френска Полинезия. От Tahiti тя свързва около 46 острова, което се равнява на около 90 % покритие на населението в регионите. Въпреки че е частен превозвач, служи и за обществена услуга. Основната база се намира на територията на международно летище Faaa. Създадена е през 1987 г. Тя осигурява административен, училищен и медицински обмен между Таити и останалите острови, допринасяйки за местното развитие. Превозват се и различни товари, стоки и карго пакети, транспортират се също така и стриди (от чужбина до островите), както и земеделски продукти (цветя, картофи, плодове). Много от кабините на ползваните самолети се преконфигурират – седалките се свалят и по този начин се увеличава възможността за превоз на товар. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 5 кг размери до 45х35х20 см.

Регистриран багаж: за полети от/до Раротонга – 3 броя с тегло до 23 кг общо. Тук имате опция да разпределите тези килограми в 3 различни куфара или да вземете само 1 или 2 броя с това тегло. При по-специални билети имате право на 3 броя до 46 кг общо, като единият не трябва да надвишава 23 кг. Максималните размери на всеки един от регистрираните багажи е 150 см. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Онлайн регистрация

Компанията предлага този вид услуга, като тя стартира 16 часа преди полета и приключва 1 час преди него. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 16 самолета – 2 броя ATR 42-600 (с капацитет 48 места), 6 броя ATR 72-500 (с капацитет 68 места) и 3 броя ATR 72-600 (с капацитет отново 68 места). Air Tahiti редовно обновява своите ATR модели, за да се запази флота в съответствие с действащите стандарти за безопасност, комфорт и производителни категоризации. Също така понастоящем оперира и DHC- 6-300 Twin Otter за полети между Маркизките острови - Nuku Hiva, Hiva Oa, Ua Pou и Ua Huka, както и въздухоплавателен апарат King Air B200, собственост на Air Archipels, за услуги до архипелага Туамоту. 

Базово летище на авиокомпанията

Fa'a'ā International Airport е международно летище в община Fa'a'ā, остров Таити, Френска Полинезия. Намира се на 5 км югозападно от центъра на град Папеете, столицата на Френска Полинезия. Таити се намира в най-северозападната част на страната, а тази авиобаза е единствената международна такава в отвъдморската Френска република. Отваря врати през 1960 г. и днес е седалище на Air Tahiti и Air Tahiti Nui. Притежава 5 терминала в рамките на една основна сграда, като Терминал 2 е най-натовареният от всичките – с кафенета и магазини за сувенири. През 2015 г. оттук преминават близо 2 млн. пътници.