Меню

Volotea

Най-добрите оферти за полети с Volotea от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Volotea

Volotea

Volotea е испанска нискобюджетна авиокомпания със седалище в Барселона. Тя е основана през 2011 г. от предишните собственици на Vueling Airlines. Volotea изпълнява полети по маршрути до различни европейски градове в Испания, Франция, Гърция, Италия и Португалия. Флотът на авиокомпанията се състои предимно от самолети Airbus и Boeing. Основните оперативни центрове се намират в Атина, Бордо и Генуа.

Багаж

Базовата тарифа на авиокомпанията включва 1 брой ръчен багаж, който се качва на борда на самолета. Размерът и теглото са регламентирани в общите условия на превозвача. Ако багажът надвишава съответните ограничения, пътникът следва да заплати за свръхбагаж, който се транспортира в товарното отделение. Течностите, които се пренасят, трябва да са в опаковки до 100 мл. и да се поставят в найлонов плик с размери 20 на 20 см.

Размерът и теглото на регистрирания багаж също са строго регламентирани. Пътниците могат да добавят допълнителни чанти регистриран багаж, които се заплащат според тарифата на Volotea, но общият им брой е ограничен до пет на човек. Авиокомпанията позволява превоз на животни в салона на самолета, като изискването е да не тежат над 8 кг. (поотделно) и да са на възраст над осем седмици.

Пътнически класи

Volotea Airlines се стреми да предлага достъпни цени на билетите си, затова местата в самолета са от една пътническа класа – икономична. Срещу допълнително заплащане можете да резервирате място в предната част на самолета с повече пространство за краката.

Онлайн регистрация

Подобно на много други авиопревозвачи, Volotea също предлага на пътниците си възможност за онлайн регистрация. Пасажерите с резервиран полет могат да свалят бордната си карта на телефона. Пътниците без запазено място се регистрират в период от 4 дни до 2,5 часа преди полета, като след това могат да изтеглят бордната си карта на телефона.

При промяна в данните за пътниците или пътуването е необходимо да разпечатате отново бордната си карта. Онлайн регистрацията на Volotea е безплатна, но ако пасажер се яви на летището без бордна карта, ще трябва да се регистрира на място срещу такса от 30 евро.

Флот

Флотът на авиокомпанията се състои от 30 модерни самолета, сред които Airbus 319 и Boeing 717. Първият тип машини се използват за маршрути на дълги разстояния; те могат да пропътуват до 3500 км. Моделът разполага със 150 удобни места и се отличава с по-голямо от обичайното разстояние между седалките.

Капацитетът на самолетите Boeing 717 е 125 пътници (всеки ред в салона е с по 5 места), а разстоянието, което могат да изминат с един полет, е до 2500 км. Целта на превозвача е постепенно целият флот да бъде оборудван с модели Airbus.

Летище Венеция – Марко Поло

Основното летище на Volotea е Венеция - Марко Поло (VCE). То обслужва както редовни, така и чартърни полети и се намира на 12 км от центъра на града. До него се стига с автобус, такси, воден трамвай или влак. Летището разполага с модерен терминал, на чийто приземен етаж е разположен салонът за пристигащите, а зоната за регистрация, залата за заминаващи и бизнес салонът са на горния.

Летище Венеция - Марко Поло предлага за посетителите си безплатен Wi-Fi, магазини, кафенета и ресторанти. На място може да се използват услугите на банкомати, информационни бюра, първа помощ и стая за молитви. Намиращите се офиси на агенции предлагат услуги за резервация на хотели и коли под наем.

Допълнителни услуги

Volotea предлага на своите клиенти възможността да се присъединят към клуб Megavolotea. Членството дава достъп до някои предимства като промоционални оферти и отстъпки от цената на някои услуги. Клубната такса включва 30-дневен безплатен тестов период.

Тарифата Flex позволява да се правят неограничен брой промени в резервацията до 4 часа преди полетното разписание, безплатно. Combo и Combo Plus от своя страна дават достъп до определени допълнителни услуги по време на полета. Пътниците могат да избират измежду набор от забавления като музика, филми, анимация и телевизионни сериали на няколко езика - английски, испански, италиански и френски.