Меню

Scoot

Най-добрите оферти за полети с Scoot от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Scoot

Scoot

Tiger Airways Singapore, оперираща като Tigerair, е нискобюджетна авиокомпания със седалище в Сингапур. Тя оперира услуги до 17 регионални дестинации в Югоизточна Азия, Китай и Индия, от основната си база – летище Чанги. Създадена е през 2003 г. като независим превозвач. По това време носи името Singapore Stock Exchange и се управлява под бранда на Tiger Airways Holdings до 2010 г. От октомври 2014 г. е дъщерно дружество на SIA Group, която притежава 56% от акциите. Главното управление понастоящем се намира в сградата Honeywell в Чанги, Сингапур. През 2006 г. и 2010 г. печели наградата CAPA Low Cost Airline. Официално до 22 април 2015 г. Tigerair си сътрудничи с Golden Myanmar Airlines. 

Багаж

Ръчен багаж: Можете да превозвате 2 броя ръчен багаж с общо тегло до 10 кг и максимални размери до 54 х 28 х 23 см. В допълнение можете да носите и палто/чадър/дамска чанта.

Регистриран багаж до 15 кг можете да заплатите допълнително.

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

На всички свои полети авиокомпанията предлага пътуване само в икономична класа. 

Онлайн регистрация

Можете да се регистирате онлайн на сайта на Тigerair, като по този начин спестите чакане на летищното гише. Услугата стартира 72 часа преди полета и приключва 1 час преди него. 

Флот

Към 2016 г. компанията оперира с флот от 14 самолета Airbus A320neo с капацитет 180 пътници. 

Базово летище на авиокомпанията

O. R. Tambo International Airport е основното международно летище в Кемптън парк. Разположено е в близост до Йоханесбург. То е най-натовареното в страната по отношение на превозeни пътници, с годишен капацитет от 28 милиона души. Осъществява полети до всички континенти на планетата, с изключение на Антарктида. Хъб е за South African Airways (SAA), както и за още няколко по-малки авиолинии. През 2014 г. се обслужва успешно с около 18 милиона пътници. Първоначално носи името Jan Smuts International Airport в чест на бивш министър на страната, но през 1994 г. сменя името си, тъй като реформирано южноафриканско правителство приема национална политика, която не позволява летища да бъдат кръщавани на политици. Тази политика е отменена и през 2006 г. авиобазата е прекръстена на Оливър Тамбо, бивш председател на Африканския национален конгрес.

Храна на борда

Храната и напитките на борда на самолетите е платена. Програмата Tigerbites предлага основно топли и студени напитки, сандвичи, салати и нудъли. Ако желаете алкохолни напитки – също можете да ги получите срещу заплащане. 

Допълнителни услуги

За развлечение по време на полета, можете да прочетете интересни статии и информация в списанието Tiger Tales, което се предлага на всеки пътник.