Меню

Turkish Airlines

Най-добрите оферти за полети с Turkish Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри
 • Тайланд
  От: София (SOF)
  Пукет
  Детайли
  от 473 EUR
 • Турция
  2 оферти до
  Истанбул
  от 154 EUR
 • Турция
  От: София (SOF)
  Анталия
  Детайли
  от 273 EUR
 • Тайланд
  От: Варна (VAR)
  Банкок
  Детайли
  от 593 EUR
 • Кувейт
  От: София (SOF)
  Кувейт сити
  Детайли
  от 342 EUR
 • Танзания
  От: Париж (CDG)
  Занзибар
  Детайли
  от 399 EUR

Turkish Airlines

Turkish Airlines е националната авиокомпания на Турция със седалище на истанбулското летище Ататюрк. Съдадена е на 20 май 1933 г., а от 1 април 2008 г. е пълноправен член на авиационния алианс Star Alliance. Компанията е двукратен победител в класацията на Skytrax за най-добра авиокомпания на Европа – през 2011 и 2012 г. 
Авиокомпанията има най-голямата в света мрежа от полети, извършвани от едно и също летище (Ататюрк), а за нейни второстепенни бази служат летище Есенбога в Анкара, аерогарите на Измир и Анталия и другият аеропорт на Истанбул – Сабиха Гьокчен. Turkish Airlines предлагат самолетни билети до дестинации на всички населени континенти.

Багаж

Ограниченията за ръчен багаж на Turkish Airlines е 55x40x23 см. В икономична класа можете да превозвате 1 брой до 8 кг, а в бизнес класа - два броя със същото тегло. В допълнение можете да носите дамска чанта, камера, фотоапарат, таблет, лаптоп или чадър.

Максималната сума от размерите на регистрирания багаж не трябва да надвишава 158 см. На вътрешните полети имате право на 1 брой багаж до 20 кг в икономична класа и 1 брой до 30 кг в бизнес класа. За международните ограниченията са съответно 2 броя до 23 кг и 2 броя до 32 кг. 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

 

Пътнически класи

Икономична класа – разстоянието между седалките е 78 см. Облегалката се спуска до 15 см. Всяка седалка е снабдена със зарядно за лаптоп и други електронни устройства, както и порт за USB и Етернет жак. 
Класа комфорт – широчината на седалките в тази класа е 49 см, а разстоянието между всяка – 116 см. Облегалката се спуска до 22 см. Всяка седалка разполага с регулируема платформа за краката и 10,6 инчов монитор с връзка към централна конзола за персонален трансфер на данни (iPod, iPad и др).
Бизнес класа – напълно разпънати, седалките в тази класа предоставят 188 см пространство за сън. Снабдени са с функция за масаж, светлина за четене, персонален медиаскрийн и редица други екстри, които превръщат пътуването в удоволствие. 

Онлайн регистрация

Пътниците на Turkish Airlines могат да направят онлайн регистрация и да изберат своето място в самолета от 24 часа до 90 минути преди излитане. 

Онлайн регистрация не е разрешена за код-шеър полети (такива, които не се оперират от Турски авиолинии, а от други превозвачи в партньорство с тях). Възможно е да се регистрирате онлайн, ако имате втора отсечка, изпълнявана от друга авиокомпания, но маршрутът ви започва с Турски авиолинии. 
Регистрация на багажа може да бъде направена на летището на гишето за регистрация или на онлайн чек-ин гише. Гишетата затварят 60 или 45 минути преди излитане съответно за международни и местни полети.

Флот

Към януари 2018 година флотът на Turkish Airlines се състои от 18 товарни и 309 пътнически самолета, сред които:

Airbus:
A319-100, A320-200, A321-200, A321neo, A330-200, A330-300, A340-300, A350-900, 
A310-300F, A330-200F, A300-600F CARGO

Boeing:
737-700, 737-800, 737-900ER, 737 MAX 8, 737 MAX 9, 777-300ER, 787-9
747-400F, 777F CARGO 

Летище Ататюрк, Истанбул

Летище Ататюрк е главната аерогара, обслужваща турския град Истанбул. Разположено е в европейската част на Истанбул, на 24 км западно от центъра на града. Кръстено е на основателя и първи президент на Република Турция – Мустафа Кемал Ататюрк. През 2015 г. летището е едно от най-натоварените в света с повече от 61,3 млн. обслужени пътници.
Летището разполага с четири терминала, като един от тях е карго терминал и един обслужва частни самолети и чартърни полети. Пътническите терминали са два, като на Терминал 1 се обслужват пасажери от вътрешни за страната полети, а на Терминал 2 от международни. Освен на турският национален превозвач, Летище Ататюрк е седалище и на авиокомпаниите Onur Air и Atlasjet.

Храна на борда

В икономична класа се предлага топла или студена закуска или ястие, в зависимост от часа на излитане и продължителността на полета. Храната е внимателно подбрана от турската и международна кухня. На някои полети на дълги разстояния в допълнение се предлагат сандвичи и сладкиши. Препочитания към храната могат да бъдат заявени на всички международни полети. 
За пътниците в класа Комфорт се предлага специално подобрено меню, което включва свежи съставки (салата и зелени зеленчуци), топли ястия, сервирани в порцеланов сервиз, десерти, както и плодове и селекция от сирена. Пътниците са посрещани с напитка за добре дошли на борда, а преди кацане им се сервира второ топло или студено ястие. 
Менюто в бизнес класа варира според полета. На дълги разстояния се сервират поне две ястия, а на някои полети и лека закуска. Храната се сервира в порцеланов сервиз. Изкусителното приключение едва започва с богата селекция от трационни ордьоври и супи и винаги завършва със силно турско кафе и сладкиши.

Допълнителни услуги

На някои полети пътниците могат да се възползват VOD (video on demand) система, включваща разнообразие от филми, музика, книги, новини, игри и забавление за деца. 
Срещу 1.60 USD пътниците на борда могат да ползват услуга изпращане на SMS или e-mail.