Меню

SAS

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с SAS от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за SAS

SAS

Историята на скандинавската авиокомпания SAS датира от 1946 г. Тя е създадена като консорциум от авиокомпании на три държави: Дания, Норвегия, Швеция. Седалището на SAS се намира на летище Арланда в Стокхолм.

Модерна и иновативна, авиокомпанията е най-големият превозвач в Скандинавия. Това беше първата от 60 авиокомпании, която започна да лети над Северния полюс и по този начин полета до Япония бе намален от 52 на 36 часа. SAS е пионер и в експлоатация на екологични самолети и е един от първите авиопревозвачи, които въведоха икономична тарифа. SAS е член-основател на Star Alliance и благодарение на това предлага една от най-големите маршрутни мрежи в света. Авиокомпанията оперира до европейски, азиатски и северноафрикански летища.

Багаж

На борда на SAS можете да превозвате 1 брой ръчен багаж с тегло до 8 кг. и максимални размери 55x40x23 см.

В зависимост от тарифата на билета ви, можете да превозвате различно количество регистриран багаж. В тарифа Go Light не е включен такъв. С Go имате право на 1 куфар до 23 кг, с Plus – 2 броя до 23 кг и с Business (от/до САЩ и Азия) – 2 броя до 32 кг

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация. 

Пътнически класи

На европейските си полети, компанията предлага три класи – икономична, икономична Флекс и бизнес.

SAS Go предлага основно обслужване като евентуалните промени в резервацията, храната и напитките са заплащат допълнително.

SAS Plus предлага по-голяма гъвкавост при управлението на резервацията, по-бързо качване на борда, лека закуска по време на полета, повече безплатен багаж и повече точки за програмата за лоялност EuroBonus.

SAS Business допълва SAS Plus с още по-голяма гъвкавост на резервацията, отделен салон за изчакване на полета, безжичен интернет, топло ястие на борда и удвояване на точките по програмата за лоялност.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията е достъпна от 22 часа преди полет и се приключва 60 минути преди отпътуване. Пътниците трябва да разпечатат бордната си карта, но могат да я вземат също и от "чекин" гишетата на летището. Разпределените седалки могат да се променят не по-късно от 3 часа преди полета.

Флот

Флотът на SAS включва над 154 самолета от модели:  Airbus A319, A320, A320NEO, A321, A330-300, A350-900, Boeing 737-700/800, CRJ-900, ATR 72-600. Авиокомпанията постоянно подновява флота си, като заменя старите машини с нови, по-екологични модели. Благодарение на това по време на полет е възможно потреблението на гориво да се намали с 15-30% и да се осигури на пасажерите възможност да пътуват екологично и удобно.

Летище Арланда, Стокхолм

Летище Стокхолм Арланда е най-голямото и най-натоварено летище на Швеция. Разположено е на 42 км северно от столицата Стокхолм и е едно от няколкото летища, обслужващи града. Арланда е също така третото по големина летище в Скандинавия и е на второ място по пътнически трафик на полуострова.

Летище Арланда е официално открито през 1962 г. Днес то разполага с четири пътнически терминала. Терминал 2 (Arlanda South) и Терминал 5 (Arlanda North) обслужват пътниците от международни полети, Т3 от регионални, а Т4 от полети из страната. От международните терминали Т2 е използван предимно от нискотарифни авиокомпании, а Т5 е най-големият от всички, като е и единствен, обслужващ презокеанските полети.

Храна на борда

На борда на своите самолети виокомпанията предлага широка гама от напитки и безплатно кафе и чай. По местните и европейски маршрути пътниците могат да закупят и закуски от менюто. На дълги разстояния ястията, закуските и напитките се сервират независимо от резервационната класа. Храната може също да бъде закупена от меню. По-богатото меню е включено в цената на билет за бизнес класа, а пътниците в тази класа получават и чаша вино, могат да използват бюфета за напитки, вина, закуски и плодове.

Допълнителни услуги

От 1992 г. SAS предлага програма за лоялност, наречена EuroBonus. За всеки полет на SAS или други авиокомпании, които са членове на Star Alliance, пътниците получава точки, които могат да заменят за безплатен полет, хотел или рент-а-кар. Притежателите на най-високия статус карти могат да разчитат на допълнителни привилегии.