S7 Airlines

Най-добрите оферти за полети с S7 Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри

S7 Airlines

S7 Airlines (или Sibir Airlines) има най-голямата мрежа от маршрути в Русия, като основните точки за кацане и излитане на техните самолети са три – московското летище Домодедово, летище Толмачево в Новосибирск и летището на Иркутск, а офисите на компанията са в Москва. Историята на авиокомпанията започва още от 1957 г., но под бранда Siberian Airlines съществува от 1992 г. От 2001 г. тя става пълноправен член на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), а от 2005 г. самолетите и опeрират под името S7 Airlines. От 2010 г. S7 е член на авиационния алианс OneWorld, световен лидер, осигуряващ качествено обслужване на пътниците.

Багаж

На борда на самолетите позволеното количество ръчен багаж за пътниците в бизнес класа включва две чанти до 7 кг, които да не надвишават размерите 55 х 40 х

20 см. В икономична класа е позволена една чанта със същите размери и тегло. Разрешено е също да се носят вестници, списания или книги за четене по време на полета, фотоапарат, видеокамера, преносим компютър, цветя, чадър.

 

По правило чекираният багаж, който не се таксува, не трябва да надвишава 30 кг за бизнес класа и 20 кг за икономична, но разрешеното тегло варира в зависимост от това на какъв самолет ще летите и затова пътниците трябва да проверят правилата за конкретния полет, който са резервирали.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

S7 Airlines предлага на своите клиенти пътуване в икономична и бизнес класа.

 


Бизнес класата е оборудвана с комфортни широки седалки с минимално разстояние между тях 89 см. Седалките в някои от самолетите са оборудвани и с поставка за крака и регулируема облегалка за главата. Пътниците в бизнес класа ползват отделна тоалетна. 

 


На летището пътниците в бизнес класа се ползват с редица предимства като отделни чек-ин гишета, приоритет при преминаване през проверките, достъп до бизнес салоните на повечето летища, до които лети авиокомпанията. Пътниците в бизнес класа имат право и на повече ръчен и регистриран багаж. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация е възможна за повечето маршрути, оперирана от S7 Airlines. Тя започва 30 часа преди полета и приключва 50 минути преди него. Можете да се регистрирате и през мобилния си телефон. Багажът може да бъде регистриран до 40 минути преди полета.  

Флот

Към 2016 г. флотът на S7 Airlines се състои от 66 самолета в експлоатация, сред които: Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A321-200, Boeing 737-800 и Boeing 767-300ER. Освен за още от споменатите модели, е направена поръчка и за модели Airbus A321neo, които се очакват до 2017 г.

Летище Домодедово, Москва

Летище Домодедово е най-голямата аерогара в Русия и е едно от трите летища, обслужващи столицата Москва. Намира се в град Домодедово, Московска област, на 42 км южно-югоизточно от центъра на Москва и е открито през май 1965 г. Служи за седалище на руските авиокомпании Transaero Airlines, VIM Airlines, Globus Airlines и RusLine, също така е и една от базите на най-големия руски авиопревозвач S7 Airlines, който скоро задмина националната компания Aeroflot. През 2014 г. през летището са преминали над 33 млн. пътници. Те се обслужват на два терминала, съединени в една обща сграда.

 

Сред големия брой авиокомпании, опериращи на летище Домодедово, са Air Berlin, Lufthansa, Moskovia Airlines, Niki, NordStar, Polet Airlines, Vietnam Airlines, Austrian Airlines, Armavia, British Airways, Cathay Pacific, Belavia, Emirates, Georgian Airways, Iberia, Japan Airlines, Etihad Airways, Kogalymavia, Kam Air, Qatar Airways, Singapore Airlines, Tatarstan Airlines, Windjet, Ukraine International Airlines, Thai Airways International и др.

Храна на борда

Голям екип от професионални готвачи работи за създаването на менютата в бизнес класа. Стремежът е не само всяко ястие да бъде вкусно и здравословно, но и да бъде сервирано според най-строгите изисквания на пътниците. Менюто се сменя два пъти годишно – през зимния и летния сезон. За да се осигури възможност за избор, всяко хранене се предлага в различни комбинации, които се сменят всяка седмица. На пътниците в бизнес класа се предлагат и редица алкохолни и безалкохолни напитки.

Допълнителни услуги

Програмата за редовни пътници на авиокомпанията се нарича S7 Priority. Чрез нея можете да събирате мили, които да използвате в последствие в замяна на самолетни билети.
На страниците на бордното списание на авиокомпанията ще интересна информация за отдалечени дестинации, маршрути и услуги на S7, пътешествия с известни личности, икономически, политически, културни, спортни и модни новини.