Меню

Indonesia AirAsia

Най-добрите оферти за полети с Indonesia AirAsia от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Indonesia AirAsia

Indonesia AirAsia е нискотарифна авиокомпания, базирана в Тангеранг, Индонезия. Управлява редовни вътрешни и международни услуги и е един от индонезийските сътрудници на никотарифния гигант AirAsia. Главната база се намира на територията на Soekarno-Hatta International Airport в Джакарта.

 

До юли 2010 г., наред с много други индонезийски авиолинии, има забрана да провежда полети на територията на държавите от Европейския съюз, поради непокриване изискванията за безопасност. През 2011 г. това е единствената авиилиния в страната със флот само от самолети Airbus, доминираща в сектор международни полети в Индонезия (41,50%).

 

Компанията е създадена през 1999 г. с името Awair (Air Wagon International). Основател е Абдурахман Уахид, бивш председател на организацията Nahdlatul Ulama Muslim, който след като е избран за президент на Индонезия през октомври 1999 г. се оттегля със своите 40% дялово участие. През декември 2004 г. превозвачът вече е сътрудник на AirAsia, а на 1 декември 2005 г. е официално ребрандиран.

Багаж

Ако желаете да превозвате регистриран багаж, трябва да заплатите определена такса, която съответства на теглото му – 15 кг, 20 кг, 25 кг, 30 кг или 40 кг. Тези варианти са налични както за вътрешни, така и за международни полети. Ако сте заявили определено количество багаж и то превишава тези параметри, всеки допълнителен килограм се доплаща.

 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Цените на билетите при вътрешните полети се определят не според класата, а според разположението на седалките. Най-висока е цената на местата с допълнително място за краката, на първите редове и в близост до изходите. Следват редовете най-близо до тези седалки, респективно в предната част. Най-ниската цена е в задната част на самолета. На международните полети таксите при избор на седалка варират в зависимост от продължителността на пътуването. 

Онлайн регистрация

Услугата е налична от 14 дни до 1 час преди полета. Онлайн регистрацията за полет на авиокомпанията ще ви спести време от чакане на гише на летището, в случай че нямате багаж за регистриране.

Флот

Към началото на 2017 г. флотът се състои от 19 самолета Airbus A320-200, но са поръчани 30 броя Airbus A320neo, които през годината ще заменят изцяло съществуващия флот. 

Базово летище на авиокомпанията

Soekarno–Hatta International Airport, често съкращавано SHIA или Soetta, е основното летище, обслужващо Джакарта. Индонезийската авиобаза е кръстена на първите за страната президент и вицепрезидент – съответно Сукарно и Мохамед Хата. Често е назовавано и с името Cengkareng Airport, поради близостта си с едноименното предградие.

 

В класацията на най-натоварените авиобази се нарежда на 1-ва позиция в Индонезия и на 18-та в света. Вътрешни операции стартират през 1985 г., заменяйки старата база Kemayoran Airport. През 1991 г. продължава да се разраства, замествайки също и Halim Perdanakusuma Airport в международните полети.

 

Текущият годишен капацитет е 51 милиона, въпреки че през 2015 г. този капацитет е надвишен с 3 милиона. Летището може да обслужва до 72 полета на час – поради многобройните пътници обаче често този капацитет се надхвърля, достигайки до 84 излитания и кацания за час. Това поставя Soetta в позиция на най-натовареното летище в цялото южно полукълбо, с най-голям брой достигани дестинации в Азия и Австралия. За сравнение – Хийтроу, Хонг Конг и Дубай са в състояние да се справят с над 100 самолета за един час.