Меню

Lao Airlines

Най-добрите оферти за полети с Lao Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Lao Airlines

Lao Airlines

Lao Airlines е националният превозвач на Лаос. Управлява се от министерството на благоустройството и транспорта. Седалището се намира във Виентян. Оперира вътрешни и международни линии до страни като Камбоджа, Китай, Тайланд, Виетнам, Сингапур и Корея. Основната оперативна база е международно летище Wattay.

 

Компанията е създадена през септември 1976 г. с името Civil Aviation Company след сливането на Royal Air Lao и Lao Air Lines. През 1979 г. приема името Lao Aviation. Първоначално стартира полети с флот от западни модели самолети (като Douglas DC-3 и DC-4), превозващи пътници до вътрешни и международни дестинации, както и от хеликоптери, ползвани за по-отдалечени райони.

 

През 2000 г. претърпява национализация, а след 3 години се преименува на Lao Airlines и се сдобива с първите два модела Airbus. Днес си сътрудничи си с Thai Airways и Vietnam Airlines

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 7 кг и размери до 115 см (30х60х18). В допълнение можете да носите със себе си палто, дамска/мъжка чанта, детски принадлежности (храна, дрехи и т.н.), чадър, бастун и др.

 

Регистриран багаж: максимално тегло 20 кг при икономична класа и 30 кг при бизнес класа. Деца и новородени имат право на превоз на максимум 10 кг багаж.

 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

 

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична и бизнес класа. Бизнес класа предлага значително по-широки седалки, по две в колона, докато икономичните седалки са по три от двете страни. На полетите с ATR се предлага само икономична класа. 

Онлайн регистрация

Авиокомпанията не предлага онлайн чекиране. За да се регистрирате, трябва да сте на летището поне 2 часа преди международен или 1 час и половина преди вътрешен полет. 

Флот

Към 2017 г. компанията притежава следните модели самолети:

Airbus A320-200

ATR 72-500

ATR 72-600

Поръчани са 2 броя Comac ARJ21

Базово летище на авиокомпанията

Wattay International Airport е едно от малкото международни летища в Лаос. Намира се на 3 км северозападно от центъра на столицата Виентян. Всъщност е важен туристически център, който обслужва голяма част от посетителите на страната. Цялата инфраструктура на комплекса се състои от малък вътрешен терминал, който е сравнително стар, както и нов международен. Има и военна част, която се намира в единия край на авиобазата - Lao Air Force. Пистата е с дължина 3 000 метра. 

Храна на борда

Компанията предлага не само стандартни храни и напитки, но и възможност за предварително поръчване на определени ястия. Такива например са храни за вегетарианци, които обаче трябва да се поръчат предварително. Заявката трябва да бъде извършена поне 48 часа преди полета. 

Допълнителни услуги

При пътуване с дете или новородено цените се определят спрямо възрастта на пътника. Ако детето няма навършени 11 години, но ползва собствено място на борда, заплаща 75% от цената за възрастен. Ако детето няма обособено място на борда, се заплаща 10% от стойността на билета за възрастен. Пасажери във възрастова група 2-11 години са задължени да имат закупен детски билет, а всички под 2 години се считат за кърмачета и имат съответно т.нар. бебешки билет.