Меню

Smart Wings

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Smart Wings от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Smart Wings

Smart Wings

Основана през 2004 г., Smart Wings е една от най-важните авиокомпании в Чешката република. Компанията направи първите си редовни полети до столицата на Франция и до столицата на Италия. Smart Wings предлага въздушен транспорт и карго услуги в Европа, Азия и Африка. Докато повечето дестинации на Smart Wings са само сезонни, компанията има непрекъснати полети до 27 дестинации. Сезонните полети започват в края на февруари и завършват в средата на ноември.

Багаж

Smart Wings позволява на пътниците да вземат до 15 кг регистриран багаж, а ръчният багаж задължително трябва да бъде с размери, не по-големи от 56х45х25 см и максимално тегло 5 кг. Пътниците, които надвишават ограничението за тегло на багажа, трябва да плащат 6 евро на килограм. Регистриран багаж над 32 кг пътува в багажното отделение на самолета.

Пътнически класи

Smart Wings предлага на пътниците една класа за пътуване - икономична. Това дава възможност не само за удобно, но и за евтино пътуване.

Онлайн регистрация

Понастоящем компанията не предлага онлайн услуги за чекиране на своите пътници. Изисква се регистрирация на летището. Регистрацията приключва 40 минути преди полета.

Флот

Към 2018 г. Smart Wings разполага с 35 самолета, от които 2 броя Boeing 737-700, 28 броя Boeing 737-800 и 5 броя Boeing 737 MAX 8.

Базово летище

Летище Прага, Чехия е базово за Smart Wings. Разположено на 10 км западно от центъра на Прага, летището е център на Чешки авиолинии (Czech Airlines). Отворено на 5 април 1937. Летище е облсужило 12.7 млн. пътници през 2008 г., а за 2005 и 2007 г. получава наградата най-добро летище в централна и източна Европа от Skytrax.

Храна на борда

Smart Wings предлага на своите клиенти главно чай, кафе, топли напитки, безалкохолни напитки и леки закуски по време на пътуванията си.

Допълнителни услуги

В самолетите на Smart Wings на разположение е бордното списание на авиокомпанията.