Меню

Skytrans Airlines

Най-добрите оферти за полети с Skytrans Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Покажи филтри

Skytrans Airlines

Air Armenia е авиокомпания със седалище в столицата на Армения – Ереван. Главната ѝ база е позиционирана на територията на международно летище Zvartnots. Създадена е през 2003 г. Тъй като всички пътнически права са запазени от превозвача Armavia, Air Armenia функционира само с товарния си флот. След ликвидацията на Armavia през 2013 г., компанията обявява плановете си за стартиране на пътнически полети, както и възможността да стане най-голям въздушен превозвач в Армения. В периода между 29 октомври и 20 декември 2014 г. прекратява за малко всички операции, поради финансови проблеми. След тази дата са пуснати самолетни билети до Гърция, Германия, Русия, Франция и до вътрешни градове в Армения.

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 8 кг и максимални размери до 55см/40см/20см. Ако сте възрастен и пътувате с малко дете, имате право на 10 кг допълнителен ръчен багаж с размери до 115 см.

Регистриран багаж: за полети от/до Москва – 32 кг за икономична класа и 55 кг за бизнес класа, от/до Париж – 23 кг за икономична (2 броя) или 32 кг за бизнес (2 броя), от/до Нижни Новгород и Екатеринбург –  20 кг, от/до Атина – 23 кг, от/до Ростов на Дон, Краснодар и Сочи – 25 кг.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи на пътуване

Компанията предлага икономична и бизнес класа, като бизнес класа се предлага единствено на полетите между Ереван и Париж и Москва

Флот

Към ноември 2015 г. компанията притежава 1 самолет Airbus A319-100CJ, който се оперира от правителството на Армения и 3 карго летателни апарата: 2 броя AN-12 и 1 броя AN-32. Направената поръчка за 3 броя Airbus A320 и 4 броя Sukhoi Superjet 100-95 е отменена.

Базово летище на авиокомпанията

Zvartnots International Airport е летище, намиращо се на около 12 км западно от Ереван. Построено е през 1971 г. През 80-те години на ХХ в. е реконструирано, добавена е нова терминална зона. Освен редовните полети, се предлагат и чартъри, като Bulgaria Air предлага самолетни билети до летищата в Бургас и Варна – Burgas Airport и Varna Airport.