Меню

JC International Airlines

Най-добрите оферти за полети с JC International Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

JC International Airlines

Dobrolet е руска нискотарифна авиокомпания, базирана на територията на международно летище Шереметиево. Дъщерно дружество е на Aeroflot. Преди да прекрати дейност, управлява редовни полети до вътрешни дестинации.

 

Може да се отбележи, че като цяло нискотарифния авиационен сектор в Русия не е особено успешен. Първият опит за компания от такъв тип е Sky Express, съществувала между 2007 и 2011 г. Avianova, основана през 2009 г., е най-бързо развиващият се нискотарифен превозвач, но прекратява дейност 20 дни преди банкрута на Sky Express, поради неразрешими спорове между акционерите.

 

Списъкът с неуспехи продължава. На 17 септември 2013 г. борда на директорите на Aeroflot обявява планирани нискотарифни полети, но осъществявани от отделен превозвач – Dobrolet. Той стартира на 4 октомври 2013 г., но още през следващата година Европейският съюз налага санкции на редица руски физически и юридически лица, като сред тях е и Dobrolet. 

Багаж

По време на своята дейност, авиокомпанията е имала следните ограничения за багаж:

 

Ръчен багаж: максимално тегло до 10 кг, който се заплаща допълнително, в зависимост от начина на закупуване (онлайн, по телефона или на самото летище). Има и опция за превоз на домашен любимец в клетка с тегло до 8 кг (общо тегло на животното и клетката). Максимални размери на ръчен багаж – 115 см.

 

Регистриран багаж: максимално тегло на 1 брой – до 20 кг. Тази услуга също е била платена. Заплащането варира според броя и теглото, както и начина на плащане. 

Класи на пътуване

Авиокомпанията е предлага само икономична класа. При желание за повече пространство услугата се заплаща допълнително. Услугата се нарича XL seats и включва такса, която се добавя към цената на билета. Самите места се намират в близост до аварийните изходи и не могат да бъдат заемани от непълнолетни пътници (под 18 години), както и от бременни жени. 

 

Флот

Към 2014 г. компанията притежава два самолета Boeing 737–800. 

Базово летище на авиокмпанията

Sheremetyevo International Airport е международно летище в Химки, Московска област. Намира се на около 29 км северозападно от центъра на Москва. Център е на пътническите превози на Aeroflot. Това е и една от трите най-големи авиобази, обслужващи столицата, наред с Домодедово и Внуково. През 2015 г. оттук преминават около 32 милиона пътници. Общият брой действащи терминали е 4, като има и един допълнителен, който се ползва за частни и бизнес полети. Терминалните зони са разделени на две части – северни и южни. Всички те са свързани с редовни автобусни превози. Авиокомпания Bulgaria Air също оперира авиоуслуги до летището от София, както и сезонни от Варна и Бургас. 

Храна на борда

Компанията разрешава консумация на алкохолни напитки на борда на всички самолети. Забранено е внасяне на лични спиртни напитки от пътниците, тоест позволеният вид алкохол се предлага единствено от персонала срещу заплащане. Тъй като превозвачът е с нискотарифен статут, то и услугите храна и напитки са допълнително платени.