Меню

Boliviana de Aviación

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Boliviana de Aviación от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Boliviana de Aviación

Boliviana de Aviación

Boliviana de Aviación, често наричана просто BoA, е авиокомпанията на Боливия и е изцяло собственост на правителството на страната. Тя е създадена през октомври 2007 г. и започва да функционира през март 2009 г. Авиокомпанията е със седалище в Кочабамба с основен център на международното летище Джордж Вилстерман. Повечето международни полети обаче, включително и тези на дълги разстояния до Мадрид и Маями, се осъществяват от Виру Виру в Санта Крус де ла Сиера. Boliviana de Aviación понастоящем лети до 13 дестинации в 5 държави и е най-голямата авиокомпания в Боливия по отношение на размер на флота и превоз на пътници.

Авиокомпанията е създадена като държавно предприятие през 2007 г. под управлението на президента Ево Моралес като наследява бившата авиокомпания Lloyd Aéreo Boliviano (LAB), която преустанови дейността си след 87 години непрекъсната работа и през 2011 г. след фалита на втората по големина авиокомпания в страната, AeroSur, Boliviana de Aviación разшири мрежата си до международни дестинации и се превърна в единствената голяма авиокомпания в Боливия.

Авиокомпанията се разраства постоянно, като постоянно актуализира флота си, а освен това планира да добави скоро и нови дестинации до Латинска Америка и Карибския басейн.

Багаж

Ръчният багаж, който можете да вземете със себе си е с максимални размери 55x40x20 см. Той не бива да надвишава 10 кг на самолети B767-300 (за Мадрид и Маями) и 7 кг на самолети B737-300, B737-500, B737-700, B737-800 (Аржентина и Бразилия).

 

За флота CRJ-200 (вътрешни полети Potosi, Oruro, Uyuni и полети без такси Sucre-Tarija) ръчният багаж трябва да бъде с размери 20х25х30 см и максимално тегло 5 кг.

 

Регистрираният багаж е с максимално тегло  23 кг, като в зависимост от класата можете да вземете повече ор една чанта със себе си.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

На борда на всички самолети на Boliviana de Aviación местата са разпределени в икономична и бизнес класа.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията започва 24 часа преди полета и свършва в зависимост от дестинацията, до която ще пътувате. Най-често тя завършва от 3 часа до 1 час преди полета.

 

Флот

Към 2017 г. флотът на Boliviana de Aviación се състои от 24 самолета. Boeing 737-300, 737-700, 737-800, 767-300ER, Bombardier CRJ200.

Базово летище

Международното летище Джордж Вилстерман е базово за авиокомпанията Boliviana de Aviación и е разположено във високите части, близо до столицата на Боливия, Кочабамба.

Храна на борда

На борда на самолета можете да избереме между разнообразни храни и наппитки срещу допълнително заплащане. Ако имате нужда от специална храна, можете да направите заявка за вегетариански, безглутеново, детско меню най-късно 48 часа преди полета.

Допълнителни услуги

Като забавление по време на полета, Boliviana de Aviación предлага филми и списания.