Меню

Avianca Brazil

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Avianca Brazil от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Avianca Brazil

Avianca Brazil

Avianca Brazil, с официално наименование Oceanair Linhas Aéreas S/A, е бразилска авиокомпания, базирана в Сао Пауло. Отваря врати през 1998 г. Оперира пътнически полети до 25 дестинации. Основните бази се намират на територията на Brasília Airport и São Paulo-Guarulhos Airport. Въпреки че името на превозвача е OceanAir, той е ребрандиран от Synergy Group, собственик на Avianca Holdings, с новото название Aviancа. 

Днес Avianca Colombia и Avianca Brazil са две отделни юридически лица. През 2014 г. последната обхваща 8,4% от пазарния дял на страната по отношение на вътрешни полети, а по отношение на международните – 0,08%. Тя е на четвърто място в страната по брой превозени пътници, след компаниите Brazil, TAM, Gol и Azul. 

Багаж

Имате право на 1 брой ръчен багаж с тегло до 10 кг и размери до 115 см. В бизнес класа и при членство в програмата за лоялни клиенти (златна или платинена карта), имате право на 2 броя с тегло до 10 кг всеки. 

Класи

Компанията предлага икономична и бизнес класа. И двете класи са оборудвани със система за забавление, дистанционно управление за индивидуалните екрани, USB портове за зареждане на електронни устройства като телефони, таблети, компютри и др. Бизнес класата има и допълнения като кабел за iPod/iPad (без iPhone 5) и слушалки, които изолират страничните шумове. В икономична класа можете да помолите стюардите за слушалки (по-нисък клас) или просто да ползвате своите собствени. Седалките в бизнес класа са изработени от кожа, имат по-комфортни подлакътници, повече пространство за краката, одеяло и възглавница.

 

Онлайн регистрация

Диапазонът, в който можете да направите своята онлайн регистрация, е различен – според дестинацията и според това дали превозвате регистриран багаж, или не. Услугата стартира 24 часа преди полета. Ако пътувате само с ръчен багаж, след като се регистрирате онлайн или през мобилното приложение, на самото летище директно трябва да се насочите към гейта на вашия самолет. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 49 самолета – модели Airbus A318-100 (15 броя), Airbus A319-100 (4 броя), Airbus A320-200 (29 броя), Airbus A330-200F за карго превози (1 брой). Поръчани са също така и още 10 броя Airbus A350-900, 62 броя Airbus A320neo и 6 броя Airbus A330-200. През годините са ползвани и самолети Embraer EMB 120 Brasília, Fokker 50, Boeing 767–300, Fokker 100. 

Базово летище на авиокомпанията

Компанията има две авиобази. Едната е международно летище Сао Пауло Гуарулюс, познато още като Cumbica Airport. На 28 ноември 2001 г. е прекръстено на „Андре Франко Монторо“ (1916–1999) – бивш губернатор на щата Сао Пауло. През 2012 г. е на първо място в страната по брой превозени пътници, брой извършени полети и превозен товар. През 2014 г. е най-натовареният аеропорт в цяла Латинска Америка. Другото седалище на авиокомпанията е международно летище Brasília–Presidente Juscelino Kubitschek. Това летище обслужва град Бразилия. На 22 април 1999 г. е прекръстено в чест  на Юселино Кубичек де Оливейра (1902–1976) – 21-вият президент на страната. 

Храна на борда

И двете класи предлагат вкусна храна и освежаващи напитки, разбира се бизнес класата е с много по-голямо разнообразие. 

Допълнителни услуги

Програмата за лоялни клиенти на авиокомпанията се нарича Programa Amigo. Любопитна услуга, която се предлага, е възможност за резервация на съседната седалка. За да пътувате комфортно, особено на по-дългите полети, можете срещу допълнително заплащане да „блокирате“ мястото до вас. При пълен капацитет на самолета в последния момент, компанията може да върне парите за тази допълнителна услуга, тъй като реално тя няма как да бъде предоставена.

Икономична класа предлага обширна гама от забавление – филми, телевизионни сериали, музика и игри. Индивидуалните екрани притежават и дистанционно, чрез което можете да навигирате желаните от вас програми и развлечения. Със същото дистанционно можете и да включвате и гасите светлините в непосредствена близост до вашата седалка или да се свържете с екипажа. Същото се отнася и за бизнес класата – разликата е, че LCD екранът предлага много по-високо качество на образа и звука. Можете и да пазарувате от безмитния магазин в щатски долари, евро или колумбийско песо. Компанията издава и специализирано списание.