Меню

Air Vanuatu

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Vanuatu от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Air Vanuatu

Air Vanuatu

Air Vanuatu е националният превозвач на Вануату, със седалище Air Vanuatu House, Порт Вила. Оперира редовни полети в Австралия, Нова Зеландия и  Южния Пасифик от основната си база в Bauerfield International Airport. Отваря врати през 1981 г., след като Вануату придобива независимост от Обединеното кралство и Франция предходната година. За да бъде реализирана идеята за създаване на авиокомпания, се ползвала подкрепата на Ansett Airlines и по-точно 5-годишно партньорско споразумение. Първоначално новосъздадената компания ползва част от флота на Ansett, както и част от работния персонал, от своя страна пък Ansett притежава 40% дял от Air Vanuatu, останалите са собственост на правителството. След изтичане на 5-годишния договор, авиолиниите прекратяват за кратко дейността си, тъй като споразумението не е подновено. От 1987 г. е изцяло собственост на правителството на Вануату, след като е подписано ново търговско споразумение, този път с Australian Airlines

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 7 кг и размери до 105 см (23х34х48) в икономична класа и 2 броя с тегло до 7 кг и размери до 115 см (23х36х56) в бизнес класа.

Регистриран багаж: максимално тегло 23 кг в икономична и 30 кг в бизнес класа. 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Онлайн регистрация

С авиокомпанията можете да се регистрирате за полета си онлайн, като по този начин избегнете опашките на летището. Услугата стартира 24 часа преди полета и приключва 3 часа преди него (международни полети) или 1 час преди него (вътрешни полети). 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 6 самолета – 2 броя ATR 72-500, 1 Boeing 737-800 и 3 броя Harbin Y-12. 

Базово летище на авиокомпанията

Bauerfield International Airport е летище, разположено в Порт Вила, Вануату. То е сравнително малко по размер, но пистата му може да обслужва самолети от ранга на A330 Airbus. Авиобазата е изградена през Втората световна война и е ползвана основно за военни цели. След края на войната вече се ползва за пътнически транспорт. Авиолиниите, които действат на територията ѝ, са Aircalin, Air New Zealand, Air Niugini, Air Vanuatu, Fiji Airways, Solomon Airlines, Virgin Australia.

 

Храна на борда

На всички международни полети в икономична класа се предлагат безплатни храни и напитки, включително алкохолни като бира и вино. Бизнес класа на полети от/до Австралия и Нова Зеландия, оперирани от самолети Boeing 737-800, предлага 4 различни блюда и пълен достъп до голямото разнообразие от алкохолни напитки.

 

Допълнителни услуги

Можете да пазарувате на борда над 80 различни артикула като парфюми, алкохол, часовници, козметика и др. По време на полета спокойно можете да се наслаждавате и на богатото разнообразие от класически филми и предавания