Меню

Malaysia Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Malaysia Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Malaysia Airlines

Malaysia Airlines

Malaysia Airlines е националната авиокомпания на Малайзия. Основана е през 1946 г. под името Malayan Airways и преименувана на Malaysia Airlines след като Малайзия печели своята независимост. 
Компанията оперира полети в Югоизточна Азия, Северна Азия, Южна Азия, Близкия Изток, а също и на Kangaroo Route между Европа и Австралазия.   
На 8 март 2014 г., на път от Куала Лумпур към Пекин, изчезва самолетът Боинг 777-200ER, който осъществява контакт с контрола на въздушното движение по-малко от час след излитането. Полет номер МH370 превозва дванадесет членен екипаж и 227 пътници от 15 националности. 
Няколко месеца след изчезването на MH370, на 17 юли 2014 г., редовен международен полет MH17 по линията Амстердам - Куала Лумпур, изчезва от радарите на авиодиспечерите, летейки над Източна Украйна. Малко по-късно е съобщено, че са открити останките на самолета на 35 километра от украинската граница с Русия. Загиват всичките 295 души на борда (280 пътници, 15 членове на екипажа). Води се разследване на причините за катастрофата.

Багаж

Ръчният багаж на борда на Malaysia Airlines не трябва да превишава 7 кг и размери 55х35х25 см. На пътниците в икономична класа се полага 1 брой багаж, а на тези в бизнес и първа – 2 броя.
Сборът от размерите на регистрирания багаж не трябва да надвишава 115 см, като пътниците в икономична класа могат да регистрират 2 куфара до 30 кг, тези в бизнес класа – 2 куфара до 40 кг, а тези в първа класа – 2 куфара до 50 кг. 

Пътнически класи

Всички самолети на Malaysia Airlines имат Economy и Business класа. Първа класа има само на борда на Airbus A380. 
В икономична класа пътниците пътуват в удобни седалки, всяка с вградена система за забавление, включваща над 90 филма, 70 тв програми, 400 музикални албума и игри. 
Още повече пространство очаква пътниците в бизнес класа. Облегалките се спускат свободно назад за още повече комфорт. Над 100 часа филми, телевизионни предавания, спорт, спорт, музика и видео забавляват пътниците. Бърз душ за освежаване, топла напитка или няколко работни минути на спокойствие с безплатен Wi-Fi интернет са на разположение в бизнес салоните по летищата. 
В допълнение, пътниците в първа класа, излитащи от Куала Лумпур, могат да спестят ценно време чрез услугата чек-ин по телефона. Лукс и изобилие ги очаква в ексклузивните салони на летищата. Най-новите филми, шоу програми и игри са част от забавленията на борда. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията за полет на Malaysia Airlines стартира 48 преди полета и приключва 90 минути преди него. Услугата не е налична за полети, излитащи от Бруней, Дубай, Кунмин, Сямън,  Краби, както и за полети, оперирани от код-шеър партньори на Malaysia Airlines.  

Флот

Към 2016 г. авиокомпанията оперира 76 самолета, от които Airbus (А330-300 и А380-800) и Boeing 737-800.

Летище Куала Лумпур, Малайзия

Международно летище Куала Лумпур е едно от най-големите летища в Югоизточна Азия и на 20-то място в света по трафик с обслужени почти 49 млн. пътници през 2015 г. Разположено на 45 км от центъра на града в област Сепанг – щата Селангор, летището служи за главна база на Malaysian Airlines, MASkargo, Air Asia, Air Asia X и Malindo Air. 
Летищният комплекс се състои от три сгради – главен терминал, наричан още Терминал 1, Сателитна сграда, където се обслужва международния трафик и още една, обслужваща пътниците на Malysia Airlines.

Храна на борда

Пътниците в икономична класа могат да изберат храната си, според своите диетични, медицински, религиозни или други предпочитания. Те трябва да ги заявят ден по-рано. 
Услугата Chef-On-Call е на разположение на пътниците в бизнес и първа класа. Менюто включва 25 вида ястия – традиционна малайзийска кухня, препоръки на шеф-готвача, лека храна и здравословни изкушения. Най-редовните пътници могат да очаква винаги нещо ново и свежо на борда на Malaysia Airlines. 

Допълнителни услуги

Malaysia Airlines предлага на своите пътници програмата за лоялни клиенти Enrich. Пътувайки с авиокомпанията или други членове на авиационния съюз One World, можете да трупате мили, с които в последствие да ползвате отстъпки за самолетни билети, свръхбагаж и други.