Меню

Middle East Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Middle East Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Middle East Airlines

Middle East Airlines

Middle East Airlines (MEA) е националният превозвач на Ливан, със седалище в Бейрут, в близост до международното летище Rafic Hariri. От своята база оперира редовни международни полети до Азия, Европа, Близкия Изток и Африка. Член е на авиоалианса SkyTeam от 2012 г., с което става втората авиокомпания от Близкия изток, която членува в съюза. Член е и на организацията Arab Air Carriers Organization (AACO) и Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). Притежава няколко дъщерни дружества – Middle East Airlines Ground Handling (MEAG), Middle East Airports Services (MEAS), Mideast Aircraft Services Company (MASCO), Lebanese Beirut Airport Catering Company (LBACC). Сътрудничи си с авиокомпаниите Aeroflot, Air Canada, Air France, Alitalia, Etihad Airways, Qatar Airways, Royal Jordanian, Saudia, TAROM, Tunisair. Към 2016 г. обслужваните дестинации наброяват 31, от които 23 са в Африка, Близкия изток и Европа. 

Багаж

Ръчен багаж: имате право на 1 брой ръчен багаж с тегло до 10 кг и максимални размери 115 см (56 х 40 х 25см).

Регистриран багаж: броят и теглото на регистрирания багаж се определя от класата, дестинацията. Компанията предлага икономична и бизнес класа. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Онлайн регистрация

Компанията предлага възможност да се чекирате за своя полет онлайн, с което да спестите време и грижи на летището. Услугата стартира 24 часа преди полета и приключва 3 часа преди него. 

Флот

Към 2016 г. притежава флот от 21 самолета, като още 12 са поръчани. Наличните са 13 броя Airbus A320-200, 2 броя Airbus A321-200 и 5 броя Airbus A330-200 и 1 брой Embraer Legacy 500.  Очакват се 5 броя Airbus A320neo, 5 броя Airbus A321neo и 1 брой Airbus A330-200.

Базово летище на авиокомпанията

Beirut–Rafic Hariri International Airport се намира на 9 км от центъра на Бейрут, Ливан. Това е единственото търговско летище в страната. Хъб е за Middle East Airlines – национален превозвач на Ливан, както и за ливанската карго компания Trans Mediterranean Airways, срещана по-често като TMA Cargo, за чартърите Med Airways и Wings of Lebanon. Тази авиобаза е основен гейт за страната. 

Храна на борда

Храната, която се сервира на борда на самолета, е основно типична ливанска кухня, свежи плодове и сирена, топли и студени напитки. 

Допълнителни услуги

Докато летите, можете и да пазарувате за удоволствие или за спомен от изключителното изживяване с ливанските авиолинии. Можете да плащате с кредитни карти - American Express, Visa, Master Card. Ако пък ви се гледа филм, отново няма ограничения – компанията се е погрижила да осигури най-новите филмови заглавия, както и телевизионни програми и сериали за всеки вкус. В допълнение има игри и музика.