Меню

Air Link

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Link от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Air Link

Air Link

Belle Air Sh.p.k., действаща в миналото като belleair, е нискотарифна авиокомпания със седалище в Тирана, Албания. Създадена е през 2005 г. и е изцяло частна собственост. Само 6 месеца след основаването си, на 17 ноември, обявява за продаден своя 100-хиляден билет. Обслужва дестинации предимно в Югоизточна Европа, Италия и Западна Европа.

 

Авиокомпанията прекратява всички свои полети на 24 ноември 2013 г. като посочва икономическите трудности като основна причина. Веднага след това всички самолети от флота са върнали на лизингодателите. 

Флот

Към ноември 2013 г. компанията оперира с флот от 7 самолета – 3 броя 144-местни Airbus A319-100, 2 броя 180-местни Airbus A320-200 и 2 броя 68-местни ATR 72-500. 

Флот

Tirana Nënë Tereza е единственото международно летище в Албания. Построено е в годините между 1955 и 1957. След падането на комунизма през 1991 г. и отпадането на ограниченията за пътуване на албанци в чужбина, броят на авиолиниите, действащи на територията на летището, се увеличава. Днес авиобазата е известна и с името Rinas International Airport, тъй като се намира на територията на Ринас, само на 11 км северозападно от Тирана. От 2001 г. носи името на Майка Тереза. Фокус център е на Alitalia, Blue Panorama Airlines и Adria Airways.

 

През 2005 г. летището стартира грандиозен план за модернизация. Подписаната 20-годишна концесия с Tirana International Airport SHPK (консорциум, ръководен от Hochtief AirPort) включва построяване на изцяло нов пътнически терминал, подобрения по сегашната инфраструктура, изграждане на нов път за достъп до летището, нови паркоместа, мост над стария път, по който се стига до летището и др.