Меню

Jet2.com

Най-добрите оферти за полети с Jet2.com от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Jet2.com

Jet2.com

Jet2.com е британска нискотарифна авиокомпания, създадена през 2002 г., с основна база и седалище на летище Лийдс Брадфорд, Англия. Извършва полети до 58 дестинации от седемте си бази във Великобритания (Лийдс, Манчестър, Белфаст, Единбург, Ню Касъл, Ийст Мидландс, Глазгоу) и от Аликанте, Испания. Очаква се през март 2017 г. авиокомпанията да отвори бази и на летищата Бирмингам и Лондон Станстед.

 

От декември 2016 г. авиокомпанията ще извършва сезонни полети от Манчестър до София.

 

Jet2 обслужва и нощни товарни превози на Royal Mail, както и чартъри на Jet2charters. Jet2holidays, пък предлага допълнителни услуги като пакетни почивки, хотелско настаняване, трансфер от и до 47 летища и др.

 

Jet2 е четвърта по големина авиокомпания в Обединеното кралство. През 2015 г. за нея работят около 4000 служители и са обслужени над 5,8 млн. пътници,  

Багаж

Ръчен багаж: С авиокомпания Jet2 имате право на 1 брой ръчен багаж с тегло до 10 кг и максимални размери до 56х45х25 см. В допълнение, по лична преценка на персонала, може да ви бъде позволено да носите и по-малък персонален багаж (чанта, лаптоп или покупки от летището), които задължително трябва да могат лесно да се побират под седалката или в отделението за багаж.

 

Регистриран багаж: всеки пътник да може превозва до 3 куфара регистриран багаж с максимално тегло 22 кг всеки. Всеки килограм отгоре се таксува допълнително, като максимално допустимото тегло на един куфар е 32 кг.

 

Таксата за регистриран багаж е различна, в зависимост от маршрута и начина на резервация – предварително или на самото летище. 

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж или да прилага различни изисквания по различни маршрути. По тази причина, винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията за полет на Jet2 е възможна от 28 дни преди полета и до 5 часа преди него. Ако се регистрирате на летището трябва да минете през чек-ин гишето не по-късно от 40 минути преди полетното разписание. 

Флот

Към октомври 2016 г. виокомпанията оперира флот от 62 самолета Boeing модели 737-300 (28 броя с капацитет от по 148 пътници), 737-800 (23 броя с капацитет от по 189 души) и Boeing 757-200 (11 броя с капацитет от по 235 пътници). Поръчани са още 28 модела Boeing 737-800, които се очаква да бъдат доставени до 2018 г. 

Базово летище на авиокомпанията

Leeds Bradford Airport е летище, намиращо се в Yeadon, Англия, на 11 км северозападно от центъра на град Лийдс. Отваря врати през октомври 1931 г. По това време носи името Yeadon Aerodrome. Официално е публична собственост до май 2007 г., а след това е продадено на Bridgepoint Capital за 145,5 милиона британски лири. Този аеродрум е най-високо разположеният от всички авиобази в Англия – на 208 метра надморска височина. През 2015 г. летището е обслужило близо 3.5 млн. пътници. База е на Jet2.com, Monarch Airlines и Ryanair и сезонен хъб за Thomson Airways. 

Храна на борда

Храната на борда – сандвичи, леки закуски и др., както и студени и топли напитки, се предлагат срещу приемливо заплащане

Допълнителни услуги

На борда на самолета можете да пазарувате парфюми, козметика, бижута и подаръци на доста добри цени.