Меню

Druk Air

Най-добрите оферти за полети с Druk Air от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Druk Air

Druk Air

Drukair Corporation Limited, действаща като Drukair – Royal Bhutan Airlines, е националният превозвач на кралство Бутан със седалище в Паро. Основан е през 1981 г., няколко години след като вече е позволено на чужденци да посещават страната и след като царството излиза от изолацията, в която тъне. Първият полет е реализиран през 1983 г., маршрутната линия е Калкута – Паро, а ползваният летателен апарат – Dornier Do 228. През 1988 г. флотът се увеличава с въздухоплавателни средства BAe 146-100, а през 2004 г. – и с Airbus A319. Днес компанията предлага самолетни билети в рамките на южноазиатския регион (общо 8 града в 5 държави) от своята база Paro Airport. 

Багаж

Ръчен багаж: максимално тегло – 5 кг и максимални размери 45х35х20см.

Регистриран багаж: максимално тегло – 30 кг при икономична класа и 40 кг при бизнес класа. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия самолетен билет. Позволеното количество багаж за Вашия полет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Компанията предлага икономична и бизнес класа, като седалките в бизнес класа са позиционирани в предната част на самолета и са доста по-просторни и удобни. 

Флот

Към 2016 г. компанията оперира с флот от 4 самолета – 3 броя Airbus A319-100 и един ATR 42-500 (втора употреба, закупен през 2011 г.)

 

Базово летище на авиокомпанията

Paro Airport е единственото международно летище в Бутан и едно от общо четирите в страната. Намира се на 6 км от Паро, в дълбока долина, на брега на река Паро Чу. Поради околните върхове, които достигат до 5500 м височина, тази авиобаза се смята за една от най-трудно достъпните в света. Към края на октомври 2009 г. само 8 пилота в света са сертифицирани да излитат и кацат на пистата. Полетите са разрешени само при добри метеорологични условия, висока видимост и са ограничени до светлата част на денонощието. 

Храна на борда

Компанията предлага добре балансирана храна, включително вегетарианска и специализирана, като последната трябва да бъде поръчана минимум 72 часа преди полета, за да имат време готвачите да реагират.