Меню

Dragonair

Най-добрите оферти за полети с Dragonair от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Вижте повече за Dragonair

Dragonair

Hong Kong Dragon Airlines Limited, действаща като Dragonair, е международна авиокомпания със седалище в Хонконг и по-точно в Dragonair House – основният терминал на Hong Kong International Airport. Основана е на 24 май 1985 г. от Чао Куанг Пиу – днес почетен председател на авиокомпанията.

Пътническата мрежа обхваща 47 дестинации в 12 страни, като покрива и територии отвъд Азия. Първият полет е осъществен през юли 1985 г. с крайна точка Кота Кинабалу, Малайзия.

Авиокомпанията е изцяло собственост на националния превозвач на Хонконг – Cathay Pacific, и заедно с него годишно обработва над 27 млн. пътници превозва над 1,8 млрд. кг товар и поща. Днес е член на алианса Oneworld и предлага самолетни билети в сътрудничество с авиолиниите Air China (до Dalian и Tianjin) и Royal Brunei Airlines (до Bandar Seri Begawan) без да се налага да ползва самолети от собствения си флот. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с тегло до 5 кг и размери до 56х36х23см. В допълнение можете да вземете със себе си и персонална чанта – дамска, мъжка, лаптоп, камера, куфарче и т.н.

Регистриран багаж: регистрираният багаж се определя от вида класа, от дестинацията и дали имате преференции от програмата за лоялни клиенти. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия самолетен билет. Позволеното количество багаж за Вашия полет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Класи

Компанията предлага икономична, бизнес и първа класа. Всяка от тях предлага удобство и комфорт – колкото по-висока класа е избрал клиентът, толкова повече предимства има, това се отнася до седалките, тяхната възможност за преконфигуриране, храната на борда, превоза на багаж, достъпа до VIP салоните на летищата и т.н. Освен свежият и приятен интериор на седалките и кабинките в първа класа, местата на борда на всички самолети са с допълнителни екстри – можете да редуцирате светлината, да зареждате електронни устройства като iPod, iPhone и iPad чрез специално вградени USB портове. 

Онлайн регистрация

С авиокомпанията можете да се регистрирате за своя полет онлайн, като по този начин спестите време и чакане на летищно гише. Услугата стартира 48 часа преди полета и приключва 90 минути преди него. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава 42 самолета – модели Airbus A320-200 (15 броя), Airbus A321-200 (8 броя), Airbus A330-300 (19 броя). Поръчани са още 5 броя Airbus A320-200, 2 броя Airbus A321-200 и 1 брой Airbus A330-300. Повече от тях ще бъдат с нов интериорен дизайн. В миналото различни дестинации са обслужвани и от други летателни апарати като Airbus A300, Boeing 737-200, Boeing 747-200, Boeing 747-300, Boeing 747-400, Lockheed L-1011. 

Базово летище на авиокомпанията

Hong Kong International Airport е основното летище в Хонконг. Намира се на остров Chek Lap Kok. Сред местните е известно и с името Chek Lap Kok Airport, с цел да се разграничи от своя вече недействащ предшественик – Kai Tak Airport. Търговската експлоатация датира от 1998 г. Това е важен регионален център по отношение на превоза на пътници и карго до континентален Китай, с над 45 дестинации, както и главен портал към останалата част на Азия. В света се класира сред най-натоварените авиобази (през 2014 г. оттук преминават над 63,3 млн. пътници), дом е и на един от най-големите пътнически терминали. На летището работят над 65 хил. души, като аеродрумът работи денонощно. Седалище е на Cathay Pacific (национален превозвач на Хонконг), Dragonair, Hong Kong Airlines, Hong Kong Express Airways и Air Hong Kong (карго авиолинии).  

 

Храна на борда

Dragonair предлага на всички свои пътници широка гама от вкусна храна и напитки, събирайки най-доброто от азиатската и западна кухня. Цялото богатство от вкусове отговаря на разнообразните предпочитания на всеки клиент. Внимателно подбраните съставки осигуряват най-добро качество на сезонната храна – ползват се местни продукти, свежи подправки и т.н.

Допълнителни услуги

Бизнес и първа класа разполагат с изключително модерна система за забавление – индивидуални монитори с над 100 филма, 800 песни, 70 игри, 500 телевизионни предавания и 22 радио предавания. Освен че можете да четете специализирани вестници и списания, можете и да пазарувате от безмитния магазин.