Меню

Adria Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Adria Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

Вижте повече за Adria Airways

Adria Airways

Adria Airways гради своята 50 годишна история с новаторство, модерност и оптимизиране. Още през 70-те години на XX в. тя е една от най-благонадеждните авиокомпании в цяла Европа. Базата й, летище Любляна, е изключително важна свръзка между Словения и цяла Югоизточна Европа, а и не само. Успехът на словенската авиокомпания е заслужено възнаграден през 2010 г., когато тя става пълноправен член на Star Alliance (първи в света и най-голям съюз на авиопревозвачи).

 

Нейният авторитет е подчертан и чрез сътрудничеството й с едни от най-големите европейски авиокомпании като Lufthansa, LOT, Austrian Airlines, SAS Scandinavian Airlines, Ukraine International Airlines и др. Adria Airways е сред първите, получили IOSA регистрация от Международната асоциация за въздушен транспорт. Също така тя е включена в програмата Miles & More за редовни пътници. Централният офис на компанията се намира на територията на летище Любляна в Zgornji Brnik. 

Багаж

Размерите на ръчния багаж не трябва да надвишават 55x40x23 см. Можете да превозвате 1 брой ръчен багаж с тегло до 8 кг. В допълнение пътниците могат да носят палто, чадър, патерици, камера, бинокъл, сгъваема детска количка и пособия за четене. 

 

В бизнес класа имате право на 2 броя чекиран багаж с максимално тегло 32 кг., а в икономична – 1 брой с тегло до 23 кг. Размерите и в двете класи не трябва да надвишават сбор от 158 см.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж или да прилага различни изисквания по различни маршрути. По тази причина, винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Авиокомпанията предлага полети в икономична и бизнес класа. Със самолетен билет в бизнес класа се чекирате на специално гише без да чакате на опашки, имате достъп до бизнес салоните по летищата, където на Ваше разположение са безплатни напитки и леки закуски. На борда ще бъдете посрещнати с напитка и ще се насладите на повече лично пространство и комфорт

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията за полети на Adria Airways стартира 24 часа преди полетното разписание. Чрез нея можете да изберете и мястото си в самолета. Можете да се регистрирате онлайн за полетите, излитащи от Любляна, Брюксел, Подгорица, Скопие, Цюрих, Виена, Сараево, Франкфурт и Мюнхен. Не можете да чекирате онлайн, ако пътувате с бебе, животно или имате нужда от специални грижи, както и за полети, които се оперират от друга авиокомпания. 

Флот

Към 2017 г. Adria Airways оперира с 15 самолета, сред които Airbus A319 и Bombardier (CRJ900LR, CRJ700ER). Авиокомпанията е поръчала още 3 броя самолети Bombardier CRJ900LR, които се очаква да пристигнат през 2019 г. 

Летище Любляна, Словения

Летище Любляна, носещо официалното име Йоже Пучник, е международната аерогара на словенската столица Любляна. Известно е също с предишното си име летище Браник, както се казва селцето, до което е разположено. Намира се на 19 км северно от Любляна и е единственото летище в Словения, от което се извършват редовни полети. Аеропортът на Любляна служи за седалище на словенската национална авиокомпания Adria Airways.

Храна на борда

Предлаганата храна в бизнес класа зависи от продължителността на полета, както и часа и сезона, в който се изпълнява. Ако имате специални предпочитания, можете да ги заявите до 48 часа преди излитане. В икономична класа се предлага безплатна лека храна и напитки.

Допълнителни услуги

Като винаги желана дестинация, Средиземноморието е основен приоритет за компанията и затова, ежегодно през летния сезон, чартърните полети са насочени предимно към този регион. Изключение правят Шарм ел-Шейх и Хургада в Египет, защото те са желана туристическа дестинация през цялата година.

 

Всяка година компанията засвидетелства своята съпричастност и социална отговорност към наболели обществени проблеми, като се включва в различни кампании за набиране на средства за нуждаещите се, спонсорира различни студентски организации и екологични сдружения, включва се в дарителските кампании на Червения кръст, Онкологичния институт в Любляна, UNICEF и др.